BÖLGEMİZ:
Aslanov , Reza Degati AZERTAC'ı ziyaret etti.

 

AZERTAC Yönetim Kurulu Başkanı Aslan Aslanov ile, 44 günlük  Vatan  Savaşı sırasında   Azerbaycan'ın gerçeklerinin dünyaya ulaştırılması, bilgi alanında ve gelecekte yapılan işler ile ilgili  olası projeler hakkında fikir alışverişi yapıldı.

 

Görüşme sırasında,   Azerbaycan'ın sivil nüfusuna karşı savaş günlerinde işlenen suçlar,  izleyiciye ağırlıklı olarak fotoğraflar aracılığıyla ulaştırıldı. AZERTAC Yönetim Kurulu Başkanı Aslan Aslanov konuşmasında: "Bu fotoğraflar  Azerbaycan'ın haklı konumunda olduğunu göstermekle beraber, düşmanın silahsız insanlara karşı savaştığını kanıtladı.   Aynı zamanda sizin basında çıkan konuşmalarınız   ve nesnel görüşlerinizin gerçekleri tanıtmak bakımından büyük bir katkıdır,"  dedi.

Reza Degati, Azerbaycan askerlerinin cesaretine,  mertliğine ve korkusuzluğuna hayran olduğunu belirtti. O, Kelbecer ziyareti sırasında tanık olduğu ilginç bir olayı anlattı:

"Kelbecer'deyken bir askerin sözleri beni çok etkiledi.  Bildiğiniz gibi orada Ermeni mevzileri daha yakındır. Askerler bana eşlik ettiler.   Beni bırakıp gitmelerini istedim. Çünkü  ben fotoğraf çekmek istiyordum.   Ama ne kadar rica ettimse de askerleri ikna edemedim. Birisi sürekli benim arkamdan geldi. Sebebini sorduğum da düşmandan her şeyin beklenebileceğini söyledi. ‘Sizin kim olduğunu öğrenirlerse  ateş açabilirler. Kurşun size değil bana değsin,’ dedi.   Ben birçok savaşta bulundum   ama hiç bu kadar cesur askerler görmedim."

Vatan Savaşı'nın birçok özelliği ile tarihte   özel bir yer alacağını söyleyen fotoğrafçı Reza Deghati:  “Cumhurbaşkanı İlham Aliyev hem diplomatik, hem bilgi yönünde yüksek düzeyde bir yönetim sergileyerek Azerbaycan'a zafer kazandırdı. Genellikle gördüğüm savaşlarda her alana farklı bireyler liderlik ediyordu. Ama Cumhurbaşkanı İlham Aliyev üç alanı o kadar başarılı yönetti ki topraklar sadece 44 günde kurtarıldı.

Toplantıda Vatan Savaşı'na adanmış ortak projelerin gerçekleştirilmesi, sergilerin organizasyonu,   ajansın foto muhabirleri için kurslar açılması yönünde konular gözden geçirildi.

 

 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Hakan Oğuzhan: Iğdır’ın bir alternatifi...
31 Mart yerel seçimlerinin heyecanı ve adaylar arasındaki rekabette son viraja girildi, Hakan Oğuzhan da bu...

Haberi Oku