BÖLGEMİZ:
'IĞDIR ‘DA 40 KİŞİNİN İSTİHDAM EDİLDİĞİ SERALARDA HASAT YAPILMAYA BAŞLANDI.

Proje Ortağı Melekli Belediyesi adına Belediye Başkanı Eray Coşar ,İl Müdürü Özkan Yolcu ve Destekleyici Kurum olan Serhat Kalkınma Ajansını temsilen Iğdır Koordinatörü Ramazan Mutlu Doğaner’in  katılımı ile 40 kişinin istihdam edildiği hasat gerçekleştirilerek kıvırcık marullar toplanmaya başlandı.


Marul haşatında konuşan Belediye Başkanı Eray Coşar,yaklaşık 3 milyon bütçeli bir sera projesidir. Vali beyin katkılarıyla 10 dönümlük bir alan yapacaktık. 5 dönümünü Küllük köyüne verdik. 5 er dönümlük oldu. Çok güzel bir proje ülke ekonomisine ciddi katkı sunacak bir proje. Üretimden mutluluk duyuyoruz. ”dedi.


Iğdır Tarım ve Orman müdürü  Özkan Yolcu,”İl genelinde Serhat Kalkınma Ajansını desteği ile kurulmuş olan  bu seralar iki tane 5 er bin metrekare. Bir Küllük köyünde bir Melekli beldesindedir. Projenin toplam maliyeti 3.5 milyon TL. Her iki serada yaklaşık 25 er bin kıvırcık  vardır.  Üretimi yapılıyor. Hedefimiz dezavantajlı gurupların istihdamını sağlamak il ve ülke ekonomisine katkı sağlamaktır. İlimiz örtü altı üretimini arttırmak için ilerleyen dönemde de benzer proje ve girişimlerle çalışmaya devam edileceğini belirterek yapılan hasadın bereketli olmasını diledi. .”

                  


Serhat Kalkınma Ajansını temsilen Iğdır Koordinatörü Ramazan Mutlu Doğaner ‘de “Bu projeyi biz 2021 yılında başlattık. Bir yıllık çalışmamız oldu ilk hasadı ürünü alıyoruz.3.5 milyonluk proje 5 dönümü Küllük köyünde ,değeri Melekli beldesindedir. Bu bir başlangıç bunun yaygınlaştırılması ilimiz ve ülkemiz için bir katma değer sağlayacaktır.” şeklinde konuştu.


Seralarda yetişen kıvırcık marullar iç piyasaya satılmaya başlandı. Market ve bakkallara tanesin. 3.75 ve 4 TL arasında satıldığıöbelirtildi. 
Her iki serada 40 kişinin istihdam edildiği belirtildi.

 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Tuzluca'da kazanan CHP, mazbatayı alan...
Iğdır'ın Tuzluca ilçesinde seçimi CHP kazandı ancak mazbata AK Parti adayına verildi.

Haberi Oku