BÖLGEMİZ Haberleri Tümü

1000 Okul Projesi kapsamında Iğdır’da dezenfektan ve kolonya üretiliyor.

Iğdır'da Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri 1000 Okul Projesi kapsamında Iğdır Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde dezenfektan ve kolonya üretiliyor.

Iğdır Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde üretilen dezenfektan ve kolonya ilde bulunan okulların ihtiyacını karşılıyor.

1000 Okul Projesi kapsamında, Iğdır Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğretmenleri ve öğrencileri, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı alınan tedbirlere destek vermek adına dezenfektan ve kolonya üretimi için aralıksız çalışıyor.

Okulun kimya bölümü atölyesinde ilk önce üretilen dezenfektan dan sonra şimdide 10 çeşit kolonya üretimi yapılıyor. Iğdır kayısısının tanıtımı amacıyla kayısı kolonyası da üretildi.

Milli Eğitim Müdürü Hakan Gönen, Mesleki Eğitimden sorumlu şube müdür Aziz Akar ile birlikte Iğdır Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde üretilen dezenfektan ve kolonya atölyesini ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceleyip okul müdürü Necdet Özer’den ve Kimya öğretmeni Şebnem Çıracı’dan çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

Milli Eğitim Müdürü Hakan Gönen,”Bakanlığımızın 1000 Okul Projesi kapsamında ilimizde bulunan 3 Mesleki ve Teknik Anadolu lisesinde maske, dezenfektan ve kolonya üretimi yapılıyor. Amacımız Meslek liselerimizde okuyan öğrencilerimizin bir meslek öğrenmeleri Ülke ekonomisine katkı sağlamalarıdır. Pandemi başladığı günden beri bakanlığımızın talimatları doğrultusunda mesleki liselerimizde üretim yapıyoruz. Iğdır’da iki Meslek lisemizde maske üretimi diğer okulumuzda dezenfektan ve şimdide kolonya üretiyoruz. Üretilen maske, dezenfektan ve kolonyalar ildeki okul ve kurumlarda kullanılıyor. Vatandaşlarımız bunu iyi bilsinler ki meslek liselerimiz öğrencileri hem meslek sahibi yapıyor hem de üretime katkı sağlıyorlar. Emeği geçen idarecilerimizi öğretmen öğrencilerimizi kutluyoruz.”dedi.

Mesleki Teknik eğitimden sorumlu Şube müdürü Aziz Akar’da” Bakanlığımız Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan 1000 okul projesi kapsamında Iğdır Mesleki ve Teknik Anadolu lisesinde Kimya Bölümü açtık kimya bölümünün açılması ile birlikte salgın döneminde okullarımız ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarının dezenfekte ihtiyacını karşıladık daha sonra kimya bölümümüz kolonya üretimine başladı sadece bu bölümü Biz üretim olarak görmüyoruz aynı zamanda piyasaya kalifiye eleman yetiştirme yeri olarak da görüyoruz Üretilen ürünler, kentteki okullar, kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra talep edenlere gönderiliyor..”şeklinde konuştu.

Okul Müdürü Necdet Özer’de 1000 okul projesi kapsamında okulumuz kimya bölümünde dezenfektandan sonra 10 çeşit kolonya üretimine de başladık. Kayısı kolonyası da üretiyoruz. Iğdır’ın kayısısı kolonya ile de tanıtılacaktır. Kimya öğretmenimiz Şebnem Çıracı ve öğrencilerimizle en güzelini en kalitelisini üretmeye devam edeceğiz.”dedi.

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz