BÖLGEMİZ Haberleri Tümü

"28 yılda anlatamadığımızı 44 günde çözdük"

Merkezi İstanbul Kadıköy’de bulunan İSTAD-İstanbul Türkiye Azerbaycan Dayanışma ve Kültür Derneği 4.Olağan Genel Kurulunu yaparak güven tazeledi.

Ümraniye Tepeüstü Hasbahçe'de gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul; dernek üyeleri, Iğdırlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği mevcut başkanı Naci Kaymaz, eski başkanlardan Celal Karaali Abdülhadi Akmugan ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşti. Genel kurula tek aday olarak katılan mevcut başkan Sefer Karakoyunlu ve yönetimi katılımcıların tamamının oyunu alarak tekrar başkan seçildi.

“DAHA BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATACAĞIZ”

Divan başkanlığı oluşturulduktan sonra saygı duruşu ve iki ülkenin Milli Marşları okundu. Divan heyeti başkanlığına Metin Yıldırım, divan üyeliğine Abdülhadi Akmugan ve İrfan Ayrım yapılan oylamada oy birliği ile kabul edildi. Divan oluşturulduktan sonra Dernek faaliyet raporunu sunmak üzere Sefer Karakoyunlu’ya söz verildi Karakoyunlu derneğin kuruluşundan beri yapılmış olan faaliyetleri on sayfalık raporla sunarak “Yapılan faaliyetlerin sadece bir kısmını buraya yazdık siz değerli dostların desteği ile inşallah daha büyük başarılara imza atacağız. ”dedi.


YENİ YÖNETİM İÇİN İSTEKLİLERİN BAŞVURULARI ALINDI

Yeni yönetim kurulu, denetim kurulu ve yedek kurullar ile birim başkanlıkları için başvurular alındı. Yapılan oylamada yeni yönetim kurulu, denetim kurulu, yedek kurullar ve birim başkanları oy birliği ile seçildiler.Güven tazeleyerek yeniden İSTAD başkanlığına seçilen Sefer Karakoyunlu yapmış olduğu teşekkür konuşmasında "4.Olağan Genel kurulumuzun hayırlara vesile olmasını ve görev alan arkadaşlara başarılar dilerim.  Yeniden beni ve arkadaşlarımı yönetim kuruluna uygun gören üyelerimize teşekkür eder, saygılar sunar başarılar dilerim.” dedi.

“BÖLGENİN KALKINMASI TÜRK DÜNYASI BİRLİĞİNİ KURULMASINDAN GEÇER

 Azerbaycan’ın, Kafkasya'nın ve bölgenin parlayan yıldızı olduğunu, gün geçtikçe Azerbaycan'ın bölgedeki önemi bir kat daha arttığını ve genç Azerbaycan Cumhuriyeti’nin geleceğe emin adımlarla yürüdüğünü belirten Karakoyunlu, “Bölgenin kalkınması ve daha ileri seviyelere gitmesi başta Türkiye Azerbaycan kardeşliğinin en üst seviyede devam etmesi ve Türk dünyası birliğini kurulmasından geçer inşallah o günleri de görürüz.” dedi.

“44 GÜNLÜK KAHRAMANLIK DOLU MÜCADELE SONUCU TOPRAKLARIMIZ AZAD OLDU”

Derneğin misyonlarından birinin de haksızlıkla işgal edilmiş olan Azerbaycan'ın Karabağ bölgesi meselesi olduğunu ifade eden Karakoyunlu, “Siz dostlar ve üyelerimizle 28 yıldır bu haksızlığı meydanlarda ve ekranlarda dile getirdik çok şükür 44 günlük kahramanlık dolu mücadele sonucu topraklarımız azad oldu. Bu vesileyle vatanın bekası ve bağımsızlığı için ömrünü feda eden şehitlerimize yüce Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar dileriz.” dedi.

“TÜRKİYE AZERBAYCAN KARDEŞLİĞİ ASIRLARA DAYANMAKTADIR”

Genel kurulda katılımcıları selamlayan  Azerbaycan Cumhuriyeti İstanbul Konsolosu Anar Akhundov yapmış olduğu konuşmada “Azerbaycan Türkiye kardeşliği ve dayanışması asırlara dayanmaktadır 44 günlük mücadelede her zaman Türkiye yanımızda oldu. Türkiye Azerbaycan kardeşliği asırlara dayanmaktadır. Bu dayanışma ve kardeşliğin sonsuza dek sürmesini diler sayın başkan Sefer Karakoyunlu ve ekibine başarılar dileriz," dedi.

Duygu ve temenniler bölümünde söz alan İSTAD kadın kolları Başkanı  Nebahat Kirman ve dernek üyeleri  birlik ve dayanışma mesajları verdiler. Program Azerbaycan müziği eşliğinde zafer kutlaması ile son buldu. KENT YAŞAM

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz