BÖLGEMİZ Haberleri Tümü

ATATÜRK’Ü KAYSI BAHÇESİNDE ANDILAR

 Iğdır’a bağlı Melekli beldesindeki  Şehit Er Aytekin Arslan İlkokulu 2-A sınıfı öğrencileri ulu önder Atatürk’ü sararmış kaysı bahçesindeki yapraklar arasında andılar.

        2-A sınıfı öğrencileri okulun yanında bulunan kaysı bahçesine giderek Atatürk’ü sararıp dökülen kaysı bahçesinde anarak saygı duruşunda bulunup İstiklal marşı okudular.

            Öğrenciler, İki hüznü bir arada yaşadılar, hem sonbahar hüznü, hem de Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ü kaybettiğimiz 10 kasım gününü , Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e minnet duygularını güzel sözler ve şiirlerle yad ettiler.
        Atatürk tişortlu ve Atatürk maskeli öğrenciler sarı kaysı yaprakalrı arasında Atatürkle ilgil şiirler okuyup orotorya sergileyip hep bir ağızdan hepiz Atatürküz dediler.


       Okul Müdürü Oktay Maral, “Bugün ulu önder  Mustafa Kemal Atatürk’ün 83. Ölüm yıldönümünü öğrencilerimizle birlikte şiirler okuyarak,oratoryo yaparak andık.Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün emanet ettiği bize bu  cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatacağımıza öğrencilerimiz ve eğitim camiası olarak söz veriyoruz.”dedi.


             2-A sınıf öğretmeni Özkan Oğan’da Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü 83. Yıldönümünde ağaç yaprakları   arasında öğrencilerimizle birlikte andık hüzün içindeyiz her sonbahar nasıl hüzünü uyandırıyorsa her 10 kasım geldiğinde  hepimizde hüzün oluşuyor.Yıllar geçse ,83 yıl değil 183 yılda geçse de biz Atatürk’ü aynı hasretle ve özlemle anacağız.”şeklinde konuştu.

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz