BÖLGEMİZ Haberleri Tümü

Azerbaycan iş adamından Aliyeva'ya açık mektup

Azerbaycanlı ve “Ağdam” taburunun tam destekçisi olan Fuad Rzayev, Mehriban Aliyeva’ya açık mektup yazdı.

Azerbaycan dünyasında yaptığı faaliyetlerle tanınan “Ağdam” taburunun tam destekçisi ünlü iş adamı hayırsever Fuad Rzayev flaş açıklamalarda bulundu. Moskova’da yaşayan Rzayev, cumhurbaşkanı birinci yardımcısı Mehriban Aliyeva’ya çağrıda bulundu. Rzavey, “ABU’nun Moskova şubesinin açılmasında emeği geçen bir emekli olarak bu binayı ve arsayı Vatanıma vakfediyor, Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Mehriban Aliyeva’nın bu konuyu kontrol altına almalarını talep ediyorum.” dedi.

RZAYEV: “HAİNİN ADI ELSHAD ABDULLAYEV’DİR.”

İş insanı Fuad Rzayev’den Aliyeva’ya yazdığı o mektubun tam metni:

Azerbaycan Cumhuriyeti 1. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Mehriban Aliyeva’ya.

Saygıdeğer Mehriban Hanım!

Ben, Rzayev Fuad, Bakü’de doğup büyüdüm. Ben bir iş adamıydım. Birinci Karabağ savaşı sırasında Ağdam taburunun bir yıl boyunca tüm ihtiyaçlarını kendi paramla karşıladım.

O yıllarda Azerbaycan sinemasının gerilediğini gördüğüm için “Bəxt üzüyü” filminin tek ve tam sponsoru oldum ve yaratıcı faaliyetlerine de katıldım.

Şu anda Karabağ’da büyük inşaat çalışmaları yapılıyor. Bugün yaşımdan dolayı aktif işlerle uğraşamayacak olsam da, Moskova’nın en güzel yerlerinden birinde inşa edilen Uluslararası Azerbaycan Üniversitesi’nin büyük binasının ve arsasının satışından elde edilecek geliri “Yashat” veya “Yashat” a aktarmaya karar verdim. diğer kamu fonları. Bununla birlikte, tüm belgeler şu anda Azerbaycan CM’nin 213.2.2 Maddesi (büyük miktarda yapıldığında vergi kaçakçılığı), 308.2 (Resmi yetkilerin kullanılması ciddi sonuçlara yol açtığında), 311.3.1 (Rüşvet almak) uyarıncadır. , önceden gizli anlaşma yapan bir grup insan veya organize bir grup), 311.3.2 (tekrarlanan komisyon durumunda), 311.3.3 (toplu komisyon durumunda), 312.2 (Rüşvet veya bir görevli tarafından bilerek yasa dışı eylemlerde bulunması nedeniyle tekrar tekrar rüşvet verilmesi) ), 29 (Suç işlemeye teşebbüs) ve aranan eski rektörün adı Ermeniler aracılığıyla Fransa’da siyasi göçmen adı altında saklanan ve artık onun bilimsel ve siyasi lideri haline gelen hain Elshad Abdullayev’dir. parasını Ermeni fonlarına aktardı.

Hainin adı Elshad Abdullayev’dir.

ABU’nun Moskova şubesinin açılmasında emeği geçen bir emekli olarak bu binayı ve arsayı Vatanıma vakfediyor, Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Mehriban Aliyeva’nın bu konuyu kontrol altına almalarını talep ediyorum. Piyasa değeri 100 milyon olan bu mülkü alın ve devletimizin ihtiyaçları için, Karabağ savaşında şehit olan azizlerin aileleri ve sağlığını kaybeden gazilerimiz için kullanın.

Bu 100 milyon mal, Elshad Abdullayev adına olduğu ve devletin vergi borcunun ödenmesi gerektiği için kanunen el konuldu.

Çünkü eminim ki yakında bu bina ve arazisi onların adına Elshad Abdullayev’in Ermeni ortakları tarafından ele geçirilecektir. Azerbaycan bürokratik makinesinin çok yavaş işlemesi nedeniyle söz konusu 100 milyon fon, sahibi Azerbaycan’a değil, Ermenistan’ın bütçesine gidecek. ben buna karşıyım Çünkü bu fonlar ABU’nun öğrenci kabulünden toplanıyor. Diploma almayan ailenin parası 5000.

Bu davayı Cumhurbaşkanı’ndan saklayanlar ve halen Elshad Abdullayev’in çıkarlarını gözetenler, her biri hakkında detaylı bilgilerin olduğunu bilmeliler.

Lütfen bu mülkün bir Azerbaycanlıya helal olduğunu bile bile bu parayı Anavatanımıza iade etmemize yardım edin!

Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz