BÖLGEMİZ Haberleri Tümü

DERYA AKDEMİR ,” IĞDIR TÜRK DÜNYASINA AÇILAN KAPIDIR

Batı Azerbaycan Topluluğu Ankara temsilcisi, araştırmacı yazar Dr. Derya Akdemir,” Kültürel yapıların dinamik hale getirilmesi Türk dünyası için önemlidir .”dedi

 

Araştırmacı yazar Dr. Derya Akdemir yaptığı açıklamada, Iğdır'ın Turan yolunun geçiş kapısı haline geldiğini belirterek, yapılacak reformlarında bu değere ciddi anlamda katkı sunacağının altını çizdi.

TÜRK DÜNYASINI BİRLEŞTİRECEK YOL IĞDIR’DAN GEÇMEKTEDİR

Dr. Akdemir,” Karabağ zaferinden sonra Türkiye ile Türk dünyasını birleştirecek yeni yolların tekrar gündeme gelmesini önemli bulduğunu, bu açıdan bakıldığı zaman Türkiye'nin o coğrafya ya açılan kapısı konumunda olan Iğdır'ın da bu gelişimden nasibini gerektiğini söyledi. Akdemir, bu yolların bölgeye getireceği politik ve ekonomik artıların yanı sıra, sosyokültürel ivmenin de önem kazanacağını sözlerine ekledi.

ASIRLARDIR YAŞAYAN MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERİMİZ VAR..

 Akdemir”, Asırlardır bizi var eden milli ve manevi değerlerin küreselleşen dünyada kaybolmaması adına mücadele etmenin önemini göz önün de bulundurarak, bu yeni yapılanmalarda değerlerimizin varlığını sürdürme açısından mevcut olmamız şarttır: ''Bugün bazı öznel ve nesnel nedenlerden dolayı Iğdır halkı bazı sorunlarla karşı karşıya. Bu sorunların başında tabii ki, geçim koşullarının zorluğu gelmektedir ve bu da peşinden şehrimizin sürekli göç vermesine neden olmaktadır. Sürekli göç vermenin neden olduğu birçok sorunu sıralayabiliriz, ama bu sorunların başında kuşkusuz bölgemizde var olan kültürel yapıların dejenerasyona uğraması geliyor. Ekonomik sorunlar pençesinde durmadan mücadele eden halkımız bunun yanı sıra yine de durmadan elinden geldiği kadar kendi kültürünü yaşatmanın mücadelesini veriyor. Kültür öyle bir değerdir ki, yara aldığı zaman ölümü çok kolay oluyor. Böyle giderse de tarihsel anlamda kısa bir süre sonra bu topraklarda ne bir ölü bayramı göreceksiniz, ne bir Terekeme oynayan gençlik.

UMUDUMUZU YİTİRMEMEMİZ GEREK

Akdemir açıklamasını şöyle tamamladı, tabi ki, yeniden yapılması gündeme gelen jeopolitik değerlerin yanı sıra kültürel bağları da güçlendirecek yollara inancımız çok büyük. Gönül isterdi ki, bu sorunlar zaman zaman şehrimizin yetiştirdiği ender siyasi şahsiyetlerce de dile getirilsin. Ama ya onlar bu dejenarasyonun farkında olmadılar, ya da neme lazım deyip geçtiler. Oy sa, geçmiş, bugün ve geleceğin ortak ürünü olan kültürel değerler bu milletin var olma sebepleri. Yüce Türk milletinin önemli bir parçası olan şehrimizde en kısa sürede kültürel değerlerimizin birleştirici varlığını Zengezur yolu üzerinden tekrar sağlayacağımızdan emin olduğumu belirterek bu süreçte herkesin elini taşın altına koyması gerektiğine cani gönülden inanıyorum”dedi.

Kent Yaşam Gazetesi- Iğdırlılar.com.tr

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz