BÖLGEMİZ Haberleri Tümü

Evde eski mobilyaları onararak atölye açtı

Evdeki eski mobilyaları çeşitli yöntemlerle yeniden tasarlayan 4 çocuk annesi Naciye Kaya, isimli kadın daha sonra atölye açarak kendisi gibi bu işi yapmak isteyen kadınlara da örnek oldu.

Evde İşe Başladı 1 Yıl Sonra onardığı mobilyalarla atölye açtı

Ev ekonomisine katkı sağlayarak evdeki eski mobilyaları çeşitli yöntemler kullanarak yeniden tasarlayan 33 yaşındaki Naciye Kaya, daha sonra atölye açarak diğer kadınların da hayatlarına dokundu.

Naciye Kaya, yaptığı açıklamada, yeni eşya almak yerine farklı tasarımlarla eski eşyaların daha kullanışlı hale getirilmesinin mümkün olduğunu belirtti.

Naciye Kaya, Bu işin çocukluk hayali olduğunu belirterek önce kendi evimde kapı pencere dolapları boyayarak başladım. Komşular eve gelince çalışmalarımı gördü onlarda eski eşyalarını getirdi. Onlar üzerinde çalıştım evlere giderek kapı duvar gibi boyama çalışmaları yaptım beğendiler bundan dolayı büyük şehirlerde bir çok kursa gittim ve kendimi geliştirdim. İş yeri açmak için kiraya ihtiyacım vardı bundan dolayı 1 yıl evde çalışarak bir birikim yaptım ardından eşimin desteği ile kendi atölyemi açtım. Atölyede önce çevresindeki yakınlarının eski eşyalarını farklı tasarımlarla yenilediğine işaret eden Kaya, Evimdeki eski eşyaları değiştirmeye kıyamadım. Ayrıca çok da maliyet çıkıyordu. Ben de kendi imkânlarımla ve internetten edindiğim bilgilerle evimdeki eşyaları zımparaladım, cilaladım, boyadım farklı tasarımlar uygulayarak yeniledim. Çok hoşuma gidince de bu işi yapmak istedim. Burada her türlü mobilya ve ev eşyalarını yeniliyoruz. Eski eşyalar burada tekrar hayat buluyor" dedi.

Açtığı atölyede her türlü ahşap üzerine yenileme ve tasarım çalışması uyguladığını anlatan Kaya, müşterilerin talepleri doğrultusunda evlerine giderek eşyalara yerinde uygulama yaptığını da belirtti.

"Öğrendiklerini ekonomik kazanca çeviriyor."

Atölyesini kadınlara da açtığını vurgulayan Kaya, şunları dile getirdi:

"İşimi severek yapıyorum. Ben bu işi keyifli yaparken, benim gibi evde oturmaktan sıkılan ya da bu işi öğrenmek isteyen kadınlara da örnek olmak istedim.”

Makrome yapan, eski mobilyaları boyayan yeniden kullanılmasını sağlayan Naciye Kaya,iş yerime ilgi çok uygun fiyata boyama yapıyorum hediyelik eşyalar tasarlayıp satıyorum.”dedi. 

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz