BÖLGEMİZ Haberleri Tümü

GURBETÇİLERDEN ENGELLİLERE 90 ARAÇ

Hollanda Azerbaycan Türk kültür derneğinin organize ettiği gurbetçilerin katkıları ve Melekli Belediyesi ile Türkiye Muhtarlar federasyonu Iğdır şubesinin desteği ile 90 adet engelli aracı Iğdır’a getirilerek dağıtımı yapıldı.

 

Hollanda Azerbaycan Türk kültür derneğinin öncülüğünde Hollanda’da bulunan gurbetçilerin kendi aralarında topladıkları paralarla aldıkları 80 akülü ,10 manüel olmak üzere  90 engelli aracı  sahiplerine teslim edildi.

  Iğdır vali yolunda bir çay bahçesinde  düzenlenen törende konuşan Hollanda Azerbaycan Türk kültür derneği    başkanı İlhan Aşkın,” Hollanda Azerbaycan Türk kültür derneği olarak bir kampanya başlattık. Adınıda “Gurbetten sılaya ,Hollanda dan Iğdır’a engelli aracı”koyduk.Gurbetçi kardeşlerimiz gereken desteği verdi. Başkan yardımcımız Altan Göleli ile araçları tır ile yükleyip getirdik. Iğdır da da organizasyonu Melekli Beldesi belediye başkanı  Eray Coşar,Türkiye Muhtarlar  Federasyonu Iğdır şube başkanı ve Topçular mahallesi muhtarı Evren Aydın yaparak ihtiyaç sahiplerini tespit ettik destek veren emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.Tır firma sahibi yardımsever RON kardeşime sonsuz teşekkür ediyorum.”dedi.

Melekli Beldesi belediye başkanı  Eray Coşar’da “Güzel bir organizasyona imzamızı attık hepimiz bir engelli adayıyız. Engelli kardeşlerimizi sevindirdik.Çok mutluyuz.”şeklinde konuştu.

Türkiye Muhtarlar Federasyonu Iğdır şube başkanı ve Topçular Mahallesi muhtarı Evren Aydın ise,” Gurbetten Sılaya Projesi Kapsamında Hollanda Türk Azerbaycan Derneği aracılığıyla şehrimizde engelli kardeşlerimize hediye edilmek üzere toplam 90 Adet Akülü araçlarımızın dağıtımını bugün gerçekleştirdik. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” dedi.

30 bin euro değerinde olan 90 adet engelli araçları  alan vatandaşlarda ,”Çok mutlu olduklarını Hollanda Azerbaycan TÜRK Kültür Derneği Yönetimine bu işi yapanlara teşekkür ettiklerini  söylediler.

 

 

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz