IĞDIR 2. ÇİFTÇİ BULUŞMASI YOĞUN ÇİFTÇİ KATILIMI İLE YAPILDI
İl Müdürümüz Özkan YOLCU, İlimizde göreve başladıktan sonra başlattığı yıl içerisinde yapılan tarımsal ve hayvansal faaliyetlerin çiftçilerimizle paylaşılması, tarım sezonu döneminde yapılanlar veya yapılamayanların masaya yatırılması, bir manada şeffaf davranarak korkmadan, çekinmeden hesap verebilirliği öngören, ”ÇİFTÇİ BULUŞMASI” etkinliği çiftçilerimiz nezdinde çok değerli bulunmaya başladı. Etkinliğe katılım yoğunluğu ve alınan pozitif tepkiler, ÇİFTÇİ BULUŞMASI etkinliğinin geleneksel hale geleceğini her yıl yapılacağını göstermektedir.
Yoğun katılımla İlimizde yapılan “2.Çiftçi Buluşmasında” öne çıkanlardan en önemlisi ekip ruhu ile yapılan bir organizasyon olmasıydı.Bu organizasyonun mimarı İl Müdürümüz Özkan YOLCU çiftçilerimize hitaben yaptığı konuşmada;“İlimizde tarım yapılabilir toprakların bir karış alanının bile boş kalmaması, tamamında tarımsal üretim yapılmasına yönelik olarak hedef koyduk, bütün topraklarımızı tohumla buluşturacağız. İlimizde çiftçilerimizin toprağına bağlanması, üretim yapması için ne gerekirse yapmaya devam edeceğiz ” demesi İlimizin tarım sektörü adına çok ümit verici olmuştur.
Konuşmasında Milli ekonominin temel sektörlerinden biri olan tarım sektörünün stratejik önemine değinen Valimiz Sayın Enver ÜNLÜ;''Biliyorsunuz 2018 yılında ÇKS'da kayıtlı yaklaşık 7000 çiftçimize devletimiz sadece Iğdır'da 33 Milyon TL hibe verdi. Yeter ki üretelim, kazanalım, kalkınalım diye. Biz önemli bir tarım ve hayvancılık şehriyiz. Tarıma dayalı sanayi ilimizde gelecek vaat ediyor. Bizim potansiyelimiz çok yüksek. Ünlendi Barajı büyük bir ihaleyle yatırım programına alındı. Bu çok önemli bir proje. Üreten, çalışan, ülkesi için kazanan ve kazandığını ülkesi için harcayan herkesin başımızın üstünde yeri var.
Hem geleneksek hem de modern tarımla kendimizi geliştirmeye devam edeceğiz. Küçükbaş hayvancılık ve yaylacılık özellikle bizim vazgeçilmezimiz. 82 milyon nüfusumuzu doyurup, sağlıklı nesiller yetiştirebilmek için, bunun da ötesinde ihracat etmemiz ve marka oluşturmamız için üretmemiz lazım. Özellikle ''Genç Çiftçi Projesi'' kapsamında da devletimiz önemli desteklemelerde bulundu. Ben genç çiftçi kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Başarılı olmak zorundayız. Arkadaşlarımız köy köy gezip, gerekli bilgilendirmelerde bulunuyorlar.
İl Özel İdaremizden önemli desteklemelerde de bulunduk, tarıma ve hayvancılığa verdiğimiz desteği yüzde yüz artırdık. Çiftçilerimiz için ne gerekiyorsa yapacağız. Bir yandan pamukta çok önemli bir sınai ürün, katma değeri yüksek. Çırçır fabrikaları konusunda da ilimizi teşvik kapsamına aldırdık. İnşallah yakında tekrardan çırçır fabrikalarının sesini duyacağız. Pamuk gibi endüstriyel bir ürünün ilimizde ivmesini artıracağız.'' dedi.
2.ÇİFTÇİ BULUŞMASI etkinliği, 2018 yılında tarımsal ve hayvansal üretim noktasında öne çıkan işletmelere, çiftçilere ve paydaş kurum yöneticilerine plaket ve Teşekkür Belgesi verilmesiyle sona erdi.