BÖLGEMİZ Haberleri Tümü

Iğdır’da 2020/2021 Yılı Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem Değerlendirme Toplantısı

Iğdır Milli Eğitim Müdürü Hakan Gönen 2020/2021 Yılı Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem ile ilgili Okul Müdürleri ile Değerlendirme Toplantısı yaptı.

  İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Gönen,başkanlığında, tüm eğitim kademesindeki okul müdürleri ile 2020 - 2021 eğitim öğretim yılı birinci dönem sonu değerlendirme toplantısı tele konferans şeklinde çevrimiçi olarak yapıldı.

 

 Toplantıya il milli eğitim müdür yardımcıları, şube müdürleri ve tüm eğitim kademesindeki okul müdürleri katıldı. Yapılan toplantıda, 2020 - 2021 eğitim- öğretim yılı birinci dönem değerlendirmesi ve ikinci dönem yapılacak çalışmaların planlaması konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

 Eğitim öğretim faaliyetlerinin değerlendirildiği toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Gönen, salgın döneminde okullarda yaşanan sıkıntılar, bunlara yönelik öneriler, 15 Şubat'ta başlayacak yüz yüze eğitime yönelik yapılması gereken çalışmaların ilk öncelikleri olduğunu söyledi.

 Toplantıda, 2. dönem başlanacak yüz yüze eğitim için her türlü hazırlığın yapılması; uzaktan eğitim faaliyetlerinin takip edilmesi, varsa olumsuzlukların tespit edilmesi olası sorunlara karşı imkânlar ölçüsünde her türlü tedbirin alınması;  EBA Destek Noktalarının düzenli olarak kontrol edilmesi, velilerin bu konuda bilgilendirilmesi,  dezavantajlı öğrencilerin yönlendirilmesinin yapılması; okullarda güvenlik önlemlerinin alınması, okul kameralarının kontrol edilmesi, kullanılmayan araç gereçlerin kontrol altına alınması; TÜBİTAK Proje hazırlama sürecinin takip edilmesi, daha fazla katılım sağlanması konusunda öğretmen ve öğrencilerin teşvik edilmesi, ayrıca ulusal ve yerel düzeyde yapılan yarışma, toplantı ve çalıştay gibi etkinliklere katılımın sağlanması; 8.Sınıftan mezun olacak öğrencilerin,  orta öğretim kurumlarına yerleşme süreçlerinin takip edilerek,  öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için her türlü tedbirin alınması gibi konulara değinildi.

 Yaklaşık 1 saat süren toplantı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü birimlerinden sorumlu müdür yardımcıları, şube müdürlerinin açıklamaları ile dilek ve temennilerin ardından sona erdi.

 

Gündem maddeleri ile Uzaktan zom programı ile yapılan  toplantıya, okul müdürleri katıldı..

  İl Müdürü Hakan Gönen ,okul  müdürleri ile yaptığı toplantıda, Liselere yerleştirme işlemleri,  Birinci dönem sonu iş ve işlemleri, Karne ve belgelerin temininin sağlanması, Bakım ve onarım işleri, Okulum Temiz Belgesi çalışmaları, İl düzeyinde gerçekleştirilecek toplantıların zamanında yapılması, Eğitim Kurulları ve Zümreler Yönergesinde belirtilen toplantılar, Hayat Boyu Eğitim Kurumlarındaki kurs faaliyetler, İkinci döneme hazırlık çalışmaları. Tablet bilgisayar dağıtımları ile 15 Şubatta yüz yüze eğitimin başlaması konuları ele alındı.

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz