BÖLGEMİZ Haberleri Tümü

Şamil Ayrım İstanbul’daki hemşerileriyle buluştu

AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Şamil Ayrım, Sefaköy Iğdırlılar Derneği’ni ziyaret etti.

Deneyimle dolu siyasi kariyerinden samimi hikayeler anlatan Şamil Ayrım, siyasete Iğdır’da nasıl başladığını ve AK Parti’nin en deneyimli vekillerinden olmasına uzanan süreci anlattı.


ATABEY: HER GÜN ARANACAKSINIZ

Dünya Iğdırlılar Dernekleri Federasyonu Başkanı İmdat Atabey, Şamil Ayrım’ın kendisi ve ailesinin hemşerilerine yaptığı hizmetlerden kısaca bahsederek, “Iğdır’dan tek seçilecek vekil olacaksınız. Koca bir ilden çıkan tek vekil olacağınız için de sizi sürekli rahatsız edeceğiz, her gün aranacaksınız bu anlamda bizim kahrımızı çekeceksiniz o yüzden şimdiden kusurumuza bakmayın diyorum.” dedi.



SARICAN: BAKAN OLARAK GÖRMEK İSTİYORUZ

Sefaköy Iğdırlılar Derneği Başkanı Yıldıray Sarıcan da Ayrım’a, parti temsilcilerine, dernek yönetim kurulu ve üyelerine katıldıkları için teşekkürlerini sunarak, “Şamil Ayrım’ı biz bir siyasetçi olarak değil, ağabey olarak görüyoruz. Değerli hizmetleri zaten herkes tarafından bilinen Şamil ağabeyimizi önümüzdeki dönemde artık yeni hükümette bakan olarak görmek istiyoruz.” dedi.


AKMUGAN: ŞAMİL AYRIM PARTİLER ÜSTÜDÜR

CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı A. Hadi Akmugan siyasi kimliğin ötesindeki değere dikkat çekerek, “Şamil ağabey partiler üstüdür. Iğdır a ve hatta Iğdırlı olmayanlara da kapısı her zaman açıktır. Biz de her zaman aradık sorduk ve bizimle ilgilendi.” ifadelerini kullandı.


AYRIM: KARABAĞ’IN KAZANILMASI TİCARİ VE DİPLOMATİK BAŞARIDIR

Azerbaycan ile Ermenistan arasında yaşanan çatışmalara ilişkin konuşan AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Şamil Ayrım, “Ben AK Parti’nin bir milletvekiliyim. Bana oy veren hemşerilerimin partimin Cumhurbaşkanına da oy vermesini isterim. Eğer böyle olursa daha güçlü oluruz. Cumhurbaşkanının özellikle Ermenistan ile Azerbaycan’ın yaşadığı Karabağ çatışmalarındaki kararlı duruşu bize Türk dünyasına giden önemli bir kapıyı açtı. Bu ticari ve diplomatik bir zaferdir. Son pürüzlerin de giderilmesiyle burada hem Iğdır hem de Türkiye için büyük ticari kazanımlar elde edilecek.” dedi.


“ZENGEZUR’DA SONA GELİNDİ”

Ayrım, Kent Yaşam Gazetesi İmtiyaz Sahibi Celal Karaali’nin Zengezur koridoruna ilişkin sorusuna Karabağ gerilimini yerinde yaşayan bir isim olarak Türkiye İran ilişkilerini de ayrıca değerlendirerek kapsamlı bir değerlendirme yaptı.

Ayrım, “Altyapısı ve yolları dahi yapıldı. Azerbaycan tarafı tamam ancak İran tarafında bazı siyasi anlamda çözülmesi gereken pürüzler var. İran’ın bölgede güçlü bir Azerbaycan istemediği artık sır değil. Bu tutum Ermenistan’la İran’ı da yakınlaştırmış durumda. Ancak bu sorunların Türkiye’nin garantörlüğünde çözüleceğini ve Zengezur koridorunun 1-2 yıl içinde açılmasını bekliyorum. Bu bölge barışı ve tüm Türk dünyası için hayırlara vesile olacak. Çünkü koridorun açılması halinde Türkiye Ermenistan sınırı da hemen açılacak” dedi.


“IĞDIR’IN SİYASİ DENGEYE İHTİYACI VAR”

AK Parti Iğdır Milletvekili Adayı Cantürk Alagöz ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Ayrım, “Iğdır konusunda Cantürk kardeşim bir adım önde görünüyor. Cantürk Alagöz Iğdır’a yaptığı yatırımlarla ve özellikle spor alanında gösterdiği faaliyetlerle Iğdır gençliği üzerinde önemli bir sempati kazandı ve gençler arasında birlik ve beraberlik oluşturdu. Bu ekonomik refaha da evriliyor doğal olarak. Bu nedenle Cantürk Alagöz’ün Iğdır’da seçilmesi burada siyasi bir istikrar ve dengeyi de getirecek. Zaten önü açı olan Iğdır seçilmiş vekili ve oraya atanacak olan değerli arkadaşlarımızla birlikte huzurlu, güvenli, refah düzeyi yüksek bir kent olarak yoluna devam edecek.” diye konuştu. Fazıl Anıl Kılıçlı-Süleyman Çay/KENT YAŞAM


Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz