BÖLGEMİZ Haberleri Tümü

SERDAR ÜNSAL’DAN FATİH PORTAKAL’A TEPKİ “AZERBAYCAN CANDIR”

Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri federasyonu Genel Başkan yardımcısı ve Iğdır Azerbaycan Evi Derneği başkanı Serdar Ünsal, Gazeteci Fatih Portakal’ın, sosyal medya hesabında yaptığı canlı yayında kardeş ülke Azerbaycan hakkında söylediği "Azerbaycan'dan Türkiye'ye dost olmaz" sözüne tepki göstererek Azerbaycan candır. Azerbaycan’dan Azerbaycan Türklerinden özür dilemelisin” Dedi.

        Ünsal,Fatih Portakal ,”Azerbaycan candır ,canandır. Turan’dır.Azerbaycan dostluğunu ta Atatürk zamanında göstermiştir. Belki senin gözünde Azerbaycan dost değildir ama Türk milleti gözünde Azerbaycan dosttan ötedir kardeştir. Resmi Adı Azerbaycan Cumhuriyetidir. Bizlerin gönlünde ki adı Azerbaycan Türk Cumhuriyeti, Türkiye Cumhuriyeti Devleti İle dost değil anası babası bir öz kardeş devlettir. İki kardeş devletin vatandaşları da öz kardeştir. “şeklinde konuştu.

          Fatih Portakal, siz Ermenilerin ağzı ile konuşup Türkiye ile Azerbaycan'ın arasını bozmaya kardeşleri kavga ettirmeye çalışıyorsunuz diyen Serdar Ünsal, “Unutmayın ki başaramayacaksınız. Bu kardeşliğin temeli 1918 yılında atılmıştır.   Mustafa Kemal Paşa 1921 yılında Nerimanov'a bir mektup yazarak borç para talep etmişti.  Nerimanov, Azerbaycan Türklerinden topladığı yardımlarla  ile derhal 500 kg . altın gönderdi.    Bunun 200 kg . devlet bütçesine, kalanı ise mühimmat ve silah için kullanıldı.  Daha sonra Nerimanov Rusya'dan aldığı 10 milyon altın rubleyi Ankara'ya gönderdi.  Bu yardımlarla savaş içindeki ülkenin durumunda belirgin bir düzelme oldu.    Nerimanov, Mustafa Kemal Paşa'nın yazdığı mektuba yazdığı cevabi mektubunda;  "Paşam, bizim Türk milletinde kardeş kardeşe borç vermez. Kardeş, her zaman kardeşinin elinden tutar.   Biz kardeşiz, her zaman elinizden tutacağız ve tutmaya devam edeceğiz. “demiştir. Bunu anlayamayan, Kavrayamayan insanlar bilsin ki Azerbaycan ile Türkiye kardeşdir. Biz Azerbaycanın güneyi, kuzeyi ile öz kardeşiz. Azerbaycan’dan Azerbaycan Türklerinden özür dilemelisin “dedi.

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz