BÖLGEMİZ Haberleri Tümü

Türkiyenin en dogusu olan ıgdır da da koruyucu aile var

Iğdır Aile ve Sosyal Hizmetler il müdürlüğünün çalışmaları neticesinde koruyucu aile sayısı artıyor. Iğdır da koruyucu ailelerden Ayhan ve Vesile Sinay çifti 7 yıldır koruyucu aile olarak sahip çıktıkları iki kardeşe ile mutlu bir şekilde yaşayıp gidiyorlar. Koruyucu aile haftası nedeniyle konuşan Ayhan ve Vesile Sinay çifti,çok mutlu olduklarını çocuk ve torun hasretini bu iki kardeşle giderdiklerini söylediler.

 Gittikleri her yerde herkese koruyucu aile olmayı tavsiye eden Sinay Çifti:üç çocuğumuz var.  Üniversiteli olunca yalnız kaldık. Çocuklarımızı özlemeye başlayınca birilerinin tavsiyesi ile koruyucu aile olmaya karar verdik. Bu iki kardeşi evimize aldığımızda bir 2 diğeri 4 yaşındaydı. Şimdi biri 9 ,diğeri,11 yaşında kendi çocuklarımız gibi büyüttük.Onları sevdik bağrımıza bastık.Şimdi tek hayalimizde çocuklarımızın vatana millete hayırlı faydalı bir birey olarak görmektir.Çocuklarımızı edepli bir şekilde yetiştirdik en doğal besinlerle besliyoruz..Okula gidiyorlar.eğitimleriyle birebir ilgileniyoruz.Onlar bizimle bizlerde onlarla  çok mutluyuz. Herkese koruyucu aile olmayı tavsiye ediyoruz.Bu sistemi getiren uygulayan yetkililere teşekkür ederiz.”dediler.



               Iğdır Aile ve Sosyal Hizmetler il müdürlüğü koruyucu aile birim sorumlu Melek Aras’da ,” Herkesin bildiği gibi yaşanılabilir bir dünya sevgisiz kurulamaz. Sevgi tohumları ise ilk aile ortamında ekilir. Bu nedenle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak en temel hizmet modellerimizden biri Koruyucu Aile hizmetidir. Bazen bazı çocuklar anne ve babalarının kalplerinden doğar. Bu vesile ile ilimizde bu kutsal görevi üstelenen ve layıkıyla yerine getiren  Koruyucu Ailelerimin 30 Haziran Koruyucu Aile Gününü kutluyor, sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum.” Dedi.


Aras,”Koruyucu ailenin ilimizde artmasını bekliyor, halkımızı daha duyarlı olmaya davet ediyoruz.Gelin siz de bir çocuğun yuvası olun!”şeklinde konuştu.

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz