BÖLGEMİZ Haberleri Tümü

Tuzluca’da devletin ayak sesleri duyulmaya başladı

IĞDIR- Doğu Anadolu’nun sınır bekçisi Iğdır’ın Tuzluca ilçesi geçmişi on yıllara dayanan kamu hizmeti yoksunluğunu aşma aşamasında. Devletin her kademesinden yetkililerin sürekli ziyaret ederek bölgenin yer altı ve yer üstü kaynaklarıyla yakından ilgilendikleri gibi, ilçenin on yıllara dayanan çözüm bekleyen sorunlarına da çözüm çabası göstermekteler.

 ŞİFA MERKEZİ TUZ MAĞARASI

Tuzluca Tuz Mağarası kendine has yapısıyla benzerlerinden çok daha fazla sağlık turizmine elverişli olduğu tüm bilimsel verilerde anlatılırken ne acıdır ki, Tuzluca halkının ortak değeri olan bu mağaraları devlet yönetimi kısa süre öncesine kadar unutmuştu.

DEVLETİN AYAK SESLERİ MAĞARADA

Maden Teknik Arama ( MTA ) Genel Müdürü Yasin Erdoğan, Genel Müdür Yardımcıları, Daire Başkanları, Iğdır Üniversitesi Rektörü Mehmet Hakkı Alma, Rektör yardımcıları, AK Parti Tuzluca İlçe Başkanı Mehmet Öner, Tuzluca Belediye Başkanı Ahmet Sait Sadrettin Türkan ve çok sayıda kurum müdürü Tuz Dağı Mağaraları’nı gezdiler. Tuzluca Belediye Başkanı Ahmet Sait Türkan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen ziyaret ve inceleme sonrası, Tuzluca için ortak bir çalıştay yapılmasına karar verildi. Öte yandan UNESCO Dünya Kültür Mirasına aday olan Tuz Mağaraları ile Gökkuşağı Tepeleri içinde destek sözü alındı. CELAL KARAALİ / KENT YAŞAM GAZETESİ

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz