BÖLGEMİZ Haberleri Tümü

VATAN SAVAŞININ KAHRAMAN ŞEHİTİ NİYAMİN NİFTALIZADE

 Kardeş ülke Azerbaycanın vatan savaşında her gün farklı kahramanlıklar okuyoruz,izliyoruz. Söylerler ki, kahraman tarih yazar,tarihi yaşatmak için. Çok doğru söylemişler 30 yıl boyunca ermenistan Azerbaycan topraklarını işgal etmişdi. Azerbaycanın vatan savaşı hemde 30 yılda güahsız öldürülen çocukların,yaşlıların,kadınların intikamının alındığı gündü. Bu savaşın diğer kahramanıda Vatan savaşı şehidi Niyamin Niftalızade'dir. 

   
     Niyamin Niftalızade 1997 senesinde Nahçıvan Özerk Cumhuriyetinin Şahbuz ilçesinde doğdu. Okula Baküde başladı okulu bitirdikden sonra Nahçıvanda asgerlik görevini yaptı. 2017 yılında Liseye başlayarak aşpazlık bölümünde eğitimini devam ediyor. Niyaminin kahramanlık öyküsü geçen sene Azerbaycanın hakk savaşından başlıyor. O, Füzuli, Cebrayıl, Hocavənd bölgesinde çatışmalarda büyük kahramanlıklar sergiliyerek 7 Ekimde şehit oluyor.  
   
 
   Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in 24.12.2020 tarihli emrine göre, Niyamin Niftalizade, Cebrail bölgesinin kurtuluşu için yapılan muharebe operasyonlarına katılarak cesaretinden dolayı ölümünden sonra "Cebrail'in Kurtuluşu İçin" madalyası ile ödüllendirildi. 
 

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz