DERNEĞİMİZ Haberleri Tümü

Iğdırlılar Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği'nin Bayrağı Cafer Kılıç’a teslim

Küçükçekmece’de 2010 yılında kurulan Iğdırlılar Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği’nde kurulduğu günden beri çeşitli kademelerinde görev alan Cafer Kılıç, şimdi de dernek başkanlığı görevini üstlendi. Dernek Başkanı Naci Kaymaz’ın görevden istifasından sonra boşalan başkanlık görevine yönetim kurulu üyeleri kendi içlerinden birini başkanlığa seçme kararı aldılar.

 BAYRAĞI KILIÇ’IN TAŞIMASINA KARAR VERİLDİ

Dernek merkezinde gerçekleşen toplantıya katılan üyelerin önerisi ve tamamının oyuyla alınan kararda olağan seçime kadar Cafer Kılıç’ın başkanlığına karar verildi. Naci Kaymaz’dan boşalan Başkanlık koltuğuna Cafer Kılıç seçilirken, Cafer Kılıç’tan boşalan Dernek Genel Sekreterliğine ise yine Yönetim Kurulu Üyesi olan Derya Coşkun seçildi.

“IĞDIRLILARIN BİRLİĞİ VE DAYANIŞMASI ADINA YİNE VARIM”

Genel Sekreter olarak görev yaptığı Derneğin başkanlığına getirilen Cafer Kılıç, yapığı teşekkür konuşmasında şu ifadelere yer verdi : “Öncelikle böylesi önemli bir göreve beni layık gördüğünüz için sizlere çok teşekkür etmek istiyorum. Şunun altını bir kez daha çizmek istiyorum; bu dernek gerçek anlamda Iğdır’dır. Kurucuları arasında olduğum ve 2010’da kurulan Iğdırlılar Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği’nde uzun yıllardır farklı görevlerde bulundum. Burada başkanlık bir semboldür, hepimiz başkan yetkisinde ve sorumluluğundayız. Ancak yine de temsiliyet adına çok onurlu bir görevdir ve bende bu sorumluluğun farkındayım. Şimdiye kadar nasıl ki verilen hiçbir görevden kaçmadım, şimdi de verdiğiniz bu görevi onur sayıyorum. Yine sizlerin de desteği ve önerisiyle bu hizmet bayrağını biraz daha ileri taşıyacağım.”

“DERNEĞİMİZ BİR ÖZLEMİN ÜRÜNÜDÜR”

Iğdırlıların İstanbul’da gidebileceği önemli adreslerden birinin Sefaköy’deki Iğdırlılar Derneği olduğuna vurgu yapan Kılıç, “İçinde bulunduğumuz ve onurla görev yaptığımız Derneğimiz bir özlemin, hasretin veya bir eksikliğin giderilmesi amacıyla kurulmuştur. Bizler bu derneği kurduğumuzdan beri, hiçbir ayrım yapmadan önce vatan, önce bayrak diyerek ve yöresel değerlerimizi yaşatmak adına yola çıktık. Iğdırlılarında bir buluşma ve tanışma adresi olsun diye yola çıktık. Şu an bu salonda bulunan tüm arkadaşlarımla bu dernek sayesinde tanıştım. İşte en önemli görevlerimizden biri olan tanışma, dayanışma ve yöremize sahip çıkmayı sözde değil her zaman özde yaptık. Dernek olarak bu anlamda yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Bizler, tabela derneği de olmadık, kağıt üzerinde de var olan bir dernek olmadık. Ancak daha iyisi de olabilir mi? Tabi ki olur. Bu da yine gerek yönetim kurulunun öneri ve desteği bir de daha çok Iğdırlının katılımıyla olur.” dedi

“ANITKABİR VE ÇANAKKLE ŞEHİTLERİNE GİTMEYİ PLANLIYORUZ”

Derneğin çiçeği burnunda başkanı Cafer Kılıç sözlerini şöyle tamamladı: “Bir kez daha vurgulamak istiyorum, bizim yönetimimizde olan derneğimiz gerçek anlamda bir Iğdır’ı temsil ediyor. Bizim çatımız altında ‘şucu- bucu’ olmaz. En önemli değerlerimiz vatanın bütünlüğü ve bayrağımızdır. Bunun için de yeni yönetim kurulu olarak önümüze iki hedef koyduk. Birincisi Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, yani Anıtkabir’i ziyaret edip çelenk koymak ve anı defterini Iğdırlılar adına imzalamak. İkinci hedefimiz ise Çanakkale’ye giderek Çanakkale şehitlerini yerinde ziyaret edip onları anmak olacak. Olağan seçimimize kadar planladığımız bu iki ziyarete ek olarak da tabi ki başka etkinliklerimiz de olacaktır.

Öte yandan, benden önce başkanlık görevinde bulunan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum” KENT YAŞAM

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz