BÖLGEMİZ:
GAZETECİLERDEN IĞDIR VALİSİNE ZİYARET

  Iğdır Gazeteciler İletişimciler Derneği tarafından organize edilen Avrupa Birliği Projesi kapsamında Iğdır’a gelen gazeteciler Vali  H. Engin Sarıibrahim’i ziyaret etti.

Ziyarette Türkiye’nin değişik illerinden gelen gazetecileri ilimizde ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Vali Sarıibrahim, “Değerli misafirler öncelikle hepiniz ilimize hoş geldiniz. Şehrimiz, Ağrı Dağının yüz ölçümünün yaklaşık yüzde 65’inin kendi il sınırları içerisinde olduğu, öbür yandan Aras Nehri ile Türkiye’de 3 farklı ülkeye kara sınırı olan, kültürel farklılık ve kültürel birlikteliklere sahip il olması özelliğiyle Türk milletinin Anadolu topraklarında ilk yerleştiği yerlerden birisidir.


Bu şehir yeniden yapılanma sürecini geçiren bir şehir, hem Belediyeyle hem Valilikle beraber iki görevi de birlikte yürütüyoruz. Şehir, teknik ve alt yapı ihtiyaçlarıyla beraber yeniden yapılanan bir şehir. Ama baharın ve Nevruz’un en güzel yaşanabileceği yerlerden bir tanesi. Ova olması, mikroklima iklimi, üretim kabiliyeti, tarım ve hayvancılık anlamındaki kabiliyetimiz, öbür taraftan turizm ve kültür coğrafyası anlamında kervansarayın ve ova coğrafyasının ortaya koyduğu farklılıkların tanınması anlamında bir turizm destinasyonu noktası olduğunu değerlendiriyoruz. Umut ediyoruz ki bu sürecin içerisinde sizlerinde önerilerini alarak hem bu destinasyona hem tarım ve hayvancılığa hem de şehrin teknik alt yapısına faydalı olduğumuz bir dönem yaşayacağız.


Bizler bu coğrafyanın zaten çok önemli olduğunu biliyoruz ancak ikinci Karabağ Savaşı veya son zafer dediğimiz Azerbaycan ordusunun Ermenistan işgali altındaki topraklarını kurtardığı köklü mücadele sonrasında ortaya çıkacak yol ve koridorla beraber bu coğrafyanın ekonomik, sosyal ve kültürel ehemmiyetinin daha da fazla arttığını göreceğiz.


Şehrimizin sizlerle birlikte daha fazla tanıtılması anlamında önümüzdeki üç günlük programın burada inşallah sizler açısından hayırlı olacağını düşünüyorum. Hepinize nazik ziyaretlerinizden dolayı tekrardan teşekkür ediyorum.” dedi.

                Gazeteciler adına konuşan Erzurum gazeteciler federasyonu genel başkanı Feridun Fazıl Özsoy,”Iğdır da olmaktan çok mutluyuz. Iğdır gelişen büyüyen bir il ,tabi sorunları da var .Bu sorunları çözmek için çalışmalarınızda başarılar dilerim.”şeklinde konuştu.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Tuzluca'da kazanan CHP, mazbatayı alan...
Iğdır'ın Tuzluca ilçesinde seçimi CHP kazandı ancak mazbata AK Parti adayına verildi.

Haberi Oku