BÖLGEMİZ:
Iğdır'dan 65 Yardım Tırı gitti

Iğdır Valiliği öncülüğünden Büyük bir dayanışma ruhuyla depremzede vatandaşlar için yapılan 65 tır yardımın, deprem bölgesine ulaştırılarak dağıtıldığı belirtildi.

Vali Başkan H. Engin Sarıibrahim,konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada” Deprem bölgesi için Iğdır tek yürek, Türkiye tek yürek! oldu. Kahramanmaraş ve çevre İllerimizde meydana gelen deprem sonrası, bölgeye ilimizden yapılacak yardım faaliyetleri kapsamında şimdiye kadar ilimizden 65 Yardım Tırı, 350 Bin Gıda Kolisi, 54 İş Makinesi, 66 Sağlık Personeli, 85 Araç, 11 Ambulans, 700 Personel, 12 Yemek Aracı, 1100 Projöktör, 20 Bin Battaniye, 15 Bin Isıtıcı, 605 Bin paket su, 80.500 Paket Süt gönderilirken, Hayırsever vatandaşlarımız tarafından bağışlanan canlı hayvanlar, Iğdır Valiliği Koordinasyonunda kurumlarımızın yemekhanelerinde kavurma olarak kullanıma hazır bir hale getirildikten sonra deprem bölgelerine ulaştırılmak üzere yola çıktı. Bunun yanı sıra, 20 Aile Kamu misafirhanelerine ve Özel evlere yerleştirildi. 510 Kişi ise yakınlarının evine yerleştirilmiştir.”dedi.

Vali Başkan H. Engin Sarıibrahim, Iğdır AFAD, UMKE ve İtfaiye ekipleri ve görevli personellerimiz deprem bölgesinde aralıksız çalışmaya devam ediyor.” şeklinde konuştu 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Tuzluca'da kazanan CHP, mazbatayı alan...
Iğdır'ın Tuzluca ilçesinde seçimi CHP kazandı ancak mazbata AK Parti adayına verildi.

Haberi Oku