BÖLGEMİZ:
Mesleki Eğitim Zirvesi ve Yeşil Mutabakat Planı konferansı yapıldı

 2022 Avrupa Mesleki Beceriler Haftası kapsamında “Mesleki Eğitim Öğretim ve Yeşil Dönüşüm” temasıyla gerçekleşecek etkinlikler çerçevesinde, mesleki eğitimin sunduğu birçok faydayı sergilemek ve Yeşil Dönüşüm kapsamında insanları uygun becerilerle donatmak amacıyla Iğdır İl Milli Eğitim Müdürü Servet Canlı tarafından oluşturulan Çalışma Grubu tarafından “Küresel Isınmanın  Meslek Seçimi ve Iğdır Üzerindeki Etkisi” konulu konferans yapıldı.

      İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Toplantı salonunda gerçekleşen konferansta  Meteoroloji 16. Bölge Müdürü  Dr Mesut Demircan ,Iğdır Üniversitesinde görevli Doç Dr Uğur Şimşek bir konuşma yaparak  Mesleki Eğitim Öğretim ve Yeşil Dönüşüm hakkında bilgi verdiler. .           

         Konferansa il merkezinde bulunan şube müdürü Aziz Akar ,öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı..

 
                 Iğdır İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ‘Yeşil Dönüşüm’ temasıyla bezenen ‘Avrupa Mesleki Beceriler Haftası’ kapsamında, Mesleki Eğitim veren kurum ve okulların katılımı ile düzenlenen Mesleki konferans Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program,da konuşmacılar. Milli Eğitim Bakanlığının talepleri doğrultusunda gerekli çalışmaların yapıldığı bu etkinliklerle çocukların küçük yaştan itibaren çevreci bir yaklaşımı benimsemeleri için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Enerjinin yeşile dönüşmesi, hava ve su kirliliği gibi oldukça önemli konuların ‘Mesleki Eğitim Zirvesi ve Yeşil Mutabakat Planı’ kapsamında ele alınabildiğini vurgulandı. 
          Konuşmacılar, öğrencileri yarına hazırlarken 21.yüzyıl becerilerini kazanmış donanımlı bireyler olarak yetiştirmeyi istediklerini belirterek eğitimin temel felsefesinin öğrenciyi ilgi ve yetenekleri doğrultusunda hayata hazırlamak olduğunu, bu yüzden mesleki eğitimlerin kıymetinin bilinmesi gerektiğini, kurumlara, eğitim paydaşlarına, öğretmenlere ve öğrencilere; işbirliği fırsatları ve 21. yüzyıl beceri kazanma imkânı sunarken, çevreci anlayışı kavrama ve mesleki eğitime vakıf olma avantajı sağlayacak “Avrupa Mesleki Beceriler Haftası”nı bu anlamda çok önemsediklerini, çevreci anlayışla geleceğin iş gücüne ilham verecek gençlere özgüven kazandırmayı amaçladıklarını ifade ettiler 


Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Hakan Oğuzhan: Iğdır’ın bir alternatifi...
31 Mart yerel seçimlerinin heyecanı ve adaylar arasındaki rekabette son viraja girildi, Hakan Oğuzhan da bu...

Haberi Oku