BÖLGEMİZ:
ORTAOKULA ROBOTİK KODLAMA ATÖLYESİ

       Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı (KAHEV) tarafından yürütülen "Kahev Kodluyor" Projesi kapsamında, Iğdır’a bağlı Karakoyunlu İlçesi Şehit Polis Nevzat Alagöz Ortaokulu'na Robotik Kodlama Sınıfı oluşturuldu.



            Karakoyunlu İlçe Kaymakamı Furkan Atalık, geleceğin meslekleri arasında görülen ve çocukların gelişiminde büyük katkısı olan robotik kodlamanın yaygınlaştırılması için açılan robotik kodlama atölyesinin çok önemli olduğuna dikkat çekerek, “İlçemiz ve ülke genelinde bilişim alanında bu tarz faaliyetlerin arttırılması ülkemizin geleceği için büyük önem taşıyor” ifadelerini kullandı.

             Robotik kodlama alanının günümüz  ve geleceğin dünyasında önemli bir alan olduğu belirten  İlçe Milli Eğitim Müdür Cabbar Turan ‘da, bilişimin önemine temas ederek, “İlimizde ve ilçemizde bilimsel ve bilişim alanında büyük gelişim sağladık. Bu bağlamda okulumuzda açılan robotik kodlama atölyesinin büyük katkı sunacağını düşünüyorum. Atölyenin açılışında emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

              Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı adına katılan İl belediye başkan yardımcısı Ferdi Turan ise “Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfını kutluyorum. okulumuza böyle bir atölyeyi açmalarından dolayı teşekkür ederim. Öğrencilerimiz robotik kodlamayı iyi bilmeleri gerekiyor. Hayırlı olsun “dedi

             Karakoyunlu İlçe Kaymakamı Furkan Atalık tarafından KAHEV’i temsilen İl Belediye Başkan Yardımcısı Ferdi Turan'a teşekkür plaketi takdim edildi.

             Ayrıca okulda, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından oluşturulan Tasarım ve Beceri Atölyesi de gezilerek; seramik, ebru, keçe boyama, tuval boya vb. görsel sanatlar çalışmaları yerinde görüldü. Öğrenciler kutlayan protokol üyeleri öğrencilere destek sözü verdiler.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Tuzluca'da kazanan CHP, mazbatayı alan...
Iğdır'ın Tuzluca ilçesinde seçimi CHP kazandı ancak mazbata AK Parti adayına verildi.

Haberi Oku