BÖLGEMİZ:
Azerbaycan'da yeni bir kamu kuruluşu olan Türk Yaşlılar (Ağsakkalar) Birliği (TAİB) kuruldu

 

     Halihazırda Adalet Bakanlığı'na kayıtlı olan yeni kurulan teşkilat, Türk dünyasıyla ilgili projeleri hayata geçirecek. Birliğin başkanı Misyon Medya Grubu'nun kurucusu ve yönetim kurulu başkanı ve başkanı Ramin Ahmadov, Türk dünyasının birliğinin modern zamanlarda tarihi bir zorunluluk olarak ortaya çıktığını ve Türkler arasında işbirliğini genişletmek ve entegrasyon sürecini hızlandırmak için şimdi  daha büyük bir ihtiyaç olduğunu söyledi.

     Ramin Ahmadov, yeni birliğin 15 Eylül'de duyurulmasının kurulmasının tesadüfi olmadığını söyledi.

Ahmadov, “Bildiğiniz gibi, 103 yıl önce bugün, Kafkas İslam Ordusu'nun yardımıyla Bakü, Ermeni Taşnak ve Bolşevik güçlerinin işgalinden kurtarıldı. Türk İhtiyarlar Birliği'nin kurulduğunu bugün ilan etmemiz gerektiğini düşündük, "dedi.

       Ramin Ahmadov, uzun yıllardır Türk dünyası ile ilgili çeşitli projeleri hayata geçirdiklerini, bugüne kadar projelerin ağırlıklı olarak Türk Dünyası Ağsakkalar gazetesi üzerinden yürütüldüğünü belirterek, Wikipedia'da da yaptıkları çalışmalardan bahsetti.

             "Wikipedia" aynı zamanda Türk dünyasının tanınmış şahsiyetleri olan Türkçe konuşan halkların zengin tarihini ve kültürel mirasını tanıtmaya da çalışıyor. "Vikipedi'de Türk Dünyası" projesinde gönüllüler de yer alıyor. Wikipedia bugüne kadar Türk dünyası ile ilgili 300'e yakın makale oluşturdu. Faaliyetlerimizi daha da genişletmek ve Türk dünyasıyla ilgili daha büyük ölçekli projeleri hayata geçirmek için yeni bir organizasyon oluşturmaya karar verdik. Bugüne kadar edindiğimiz tecrübeyi, fırsatlarımızı Türkçe konuşan ülkelerle ilişkiler kurmak ve faaliyetlerimizi genişletmek için kullanmamız gerektiğini düşündük. Tüm bu çalışmaları daha etkin bir şekilde organize etmek için daha büyüklerimizin, geniş fikirli aydınlarımızın, bilim adamlarımızın, sanatçılarımızın, şair ve yazarlarımızın potansiyelini kullanmayı daha uygun görüyoruz. Yeni kurulan Türk İhtiyarlar Birliği'nin Türk düşünürler arasında işbirliği için tek bir platform olarak hareket etmesi için çalışacağız.

Ramin Ahmadov, yeni kurulan birliğin gelecek planlarından da bahsetti.

          Bir sürü planımız var. Önümüzdeki dönemde pandemi durumunun hafifleyeceğini ve planladığımız uluslararası önlemleri hayata geçirebileceğimizi umuyoruz. Amacımız, yeni oluşturulan teşkilatın yönetim kuruluna sadece ülkemizin tanınmış aydınlarını, bilim adamlarını ve araştırmacılarını değil, Türkçe konuşan ülkeleri de dahil etmektir. Görüşmelerimiz bu yönde başladı. Aynı zamanda hem Türkiye'de hem de diğer ülkelerde Türk dünyasının birliği için çalışan kuruluşlarla ilişkiler kuruyoruz. Ayrıca, Türkçe konuşan ülkelerin medyasıyla da yakın çalışma niyetindeyiz. Medya ile ilgili özel projelerimiz de olacak.”şeklinde konuştu.




 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Hakan Oğuzhan: Iğdır’ın bir alternatifi...
31 Mart yerel seçimlerinin heyecanı ve adaylar arasındaki rekabette son viraja girildi, Hakan Oğuzhan da bu...

Haberi Oku