BÖLGEMİZ:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş Şuşa ve Zengezur açıklaması

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'a çok önemli bir ziyarette bulundu. Yoğun programla birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ortak basın açıklaması yaptı. Erdoğan, Şuşa Başkonsolosluğu ve Zengezur Koridoru hakkında önemli mesajlar verdi.

ERDOĞAN: ŞUŞA KARABAĞ'IN TACIDIR

Erdoğan, Şuşa Beyannamesi ile müttefiklik seviyesine yükseltilen ilişkileri her alanda geliştirme kararlığında olduklarının altını çizerek, şunları kaydetti:

"Şuşa Başkonsolosluğumuzu istediğiniz zaman açmaya hazırız. Hakan Bey o konuda da hiç geciktirmeden... Şuşa'daki Başkonsolosluğumuz açılabilirse, bu başta Ermenistan olmak üzere bütün dünyaya ayrı bir mesaj olacaktır. Maarif Vakfımız Azerbaycan makamlarının da desteğiyle eğitim öğretim alanındaki faaliyetlerini sürdürüyor. İnşallah gelecek sene okulumuzun yeni eğitim kampüsünü hizmete açmış olmayı planlıyoruz. Değerli kardeşimle ikili görüşmemizde özellikle Hazar geçişli orta koridor ve bu bağlamda Bakü Tiflis- Kars demir yolu hattını da bir an önce ele almamızda büyük fayda var. Şuşa Beyannamesi tarihi bir anlaşmadır. Şuşa Karabağ’ın tacıdır." 


Görsel: Anadolu Ajansı(AA)

"ZENGEZUR'LA IĞDIR-NAHÇIVAN BAĞLANTISI GÜÇLENECEK"

Yapımı süren ve açılışı için gün sayılan Zengezur Koridoru hakkında da açıklamalar yapan Erdoğan, "Tabii Şusa bildirgesindeki gibi o beyanname içeriğinde neler varsa içeriğini bundan sonra başarılı bir şekilde devam ettirmeye olan inancımız tamdır. Tabii en çok üzerinde durduğumuz Zengezur konusunu süratle halletmemiz halinde bu bize iki önemli adım kazandıracak. Gerek karayolu gerek demir yolu noktasında atılacak adımla Iğdır Nahcivan bağlantıları güçlü hale gelecek. Bu da bizim ayrı bir ilişki güçlenmesine vesile olacak. Yol medeniyettir. Yolunuz varsa medenisiniz. Yolunuz varsa medeniyeti yakalamışsınızdır. Şu anda Azerbaycan'ın da savaş sonrası hassasiyetler üzerinde durduğu konu yollardır. Özellikle şu anda bundan önceki gelişimde de gördüm. Tünel ve viyadükler ne denli geliştiğini en güzel şekilde ortaya koyuyor. Bunları gördükçe iftihar ediyoruz." dedi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

FEDEK BAĞLARI, çölleşmeye dur diyor!
FEDEK BAĞLARI Gönüllüleri, Yeşil Iğdır'ı yeşil kimliğine tekrar kavuşturmakta kararlı. FEDEK...

Haberi Oku