BÖLGEMİZ:
Iğdır'ın suyunu karşılayan Tuzluca temiz su içemiyor

Türkiye 31 Mart 2024 tarihinde yerel yöneticilerini seçmek için sandık başına gidecek. Iğdır’da yerel seçimler için adaylık yarışı büyük bir heyecana sahne oluyor.


Ağrı Dağı ve dağcılık sporu denildiğinde Iğdır’da akla gelen ilk isim olan Bilgihan Ova, CHP Tuzluca Belediye Başkan aday adaylığını açıklamıştı. Ova geçtiğimiz gün, Tuzluca için iddialı bir projesini açıkladı. 
Tuzluca'yı mutlaka içilebilir sağlıklı suya kavuşturacaklarını dile getiren Tuzluca Belediye Başkan aday adayı Ova, Tuzluca'nın bir an önce temiz içilebilir suya ihtiyacı olduğunu ifade etti.

OVA: BU SORUNU MUTLAKA ÇÖZECEĞİM


Dağcı-öğretmen Bilgihan Ova, "DSİ 24.Bölge müdürlüğü tarafından kurulup işletilmesi planlanan, temelden yüksekliği 67.50 m olan, 89 milyon 230 bin m3 depolama hacmine sahip Tuzluca-Ünlendi barajı Tuzluca'dan geçip Iğdır'a ve ilçelerine 120 km öteye içme suyu taşıyor. Tuzluca'nın dereleri Karacaören, Alçalı, Kayaören, Ünlendi dereleriyle beslenen Ünlendi barajı Tuzluca'da. Tuzluca'dan doğan su kaynaklarımızdan Tuzluca halkı da yararlanabilmeli. Nasip olurda aday gösterilir, başkan seçilebilirsem Tuzluca'nın içme suyu sorununu mutlaka çözeceğim." Dedi.


Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

FEDEK BAĞLARI, çölleşmeye dur diyor!
FEDEK BAĞLARI Gönüllüleri, Yeşil Iğdır'ı yeşil kimliğine tekrar kavuşturmakta kararlı. FEDEK...

Haberi Oku