BÖLGEMİZ:
IĞDIR'DA SULAMA SUYU SIKINTISI ÇİFTÇİYİ PERİŞAN ETTİ

 Doğunun Çukurova’sı Iğdır’da yaz sezonunun başlamasıyla  sulama suyu sıkıntısı hala devam ediyor.


Çiftçiler,” İlimiz de bu sene kurak bir mevsim yaşıyoruz. Iğdır ovasını tehdit eden bu sorunla karşı karşıyayız.Ova kurumaktadır. Buradan tüm yetkililere seslenmekteyiz  su sıkıntısı sorununu bir an önce çözelim.”dediler.

Ektikleri buğdayı ,yoncayı sulayamadıklarını belirten çiftçiler,” Büyük zarardayız. Şeker pancarı ektik susuzluktan kurudu. Besicilikten kullanılan yoncalar susuzluktan yeterli bir şekilde büyümedi.Yonca buğday,şeker pancara bu sene olmayacak.Buğdaylar kurudu. Şimdi üretim zamanı maalesef ektiğimiz ürünleri sulayacak su bulamıyoruz. Sulama birliği su vermiyor. Üretim yapamazsak iflas ederiz borcumuzu ödeyemeyiz traktörlerimiz elimizden alınacak. DSİ ve Sulama birliğinden şikayetciğiz. Su sıkıntısı giderilmeli. Su nedeniyle kavgalar çıkıyor. Bu mevsim çok kurak geçti ne kar ne de yeterli yağmur yağdı. Buğday yonca ve diğer ekinlerimiz susuzluktan yeşermedi. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Ot fiyatları başını aldı gidiyor. üretemezsek aç kalacağız. Bir an önce su sorunu çözülsün”dediler.

Iğdır’da, sorunun  Aras nehri üzerine kurulan elektrik santrallerden kaynaklandığı. Yeterli suyu bırakmadıkları için çiftçinin tarlasını sulayamadığını  belirten yetkililer.. Bu sorunu DSİ çözecek. Santral yetkilileri ile görüşüp suyu bırakmaları lazım. Elektrik üretiyoruz bahanesiyle çiftçilerimiz zor durumdadır.Iğdır’ın en eski ve en büyük sorununun tarımsal sulama olduğu herkesçe bilinmektedir. Sulama sezonunun başlama tarihi olan 20 Nisanda Aras Nehri üzerinde kurulu Hidroelektrik santrallerinin suyu engellemesinden doğan sulama problemine AK Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım Tarım bakanını arayarak müdahale etmiş ve su engelini kaldırmak için elinden geleni yapmasına rağmen HES’ler su bırakmamaya devam ediyor
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Tuzluca'da kazanan CHP, mazbatayı alan...
Iğdır'ın Tuzluca ilçesinde seçimi CHP kazandı ancak mazbata AK Parti adayına verildi.

Haberi Oku