BÖLGEMİZ:
Jandarma mobil trafik eğitim tırı Iğdır'da

   Iğdır İl Jandarma Komutanlığı ve Ankara’dan gelen Jandarma Genel Komutanlığı trafik timleri Iğdır Meydan parkında  kurulan mobil trafik eğitim tırında ve çocuklar için kurulan trafik pistinde vatandaşları ve çocukları trafik kuralları hakkında uygulamalı olarak bilgilendirdi.

                   Iğdır meydan parkında  kurulan alanda vatandaşlara ve çocuklara trafik güvenliği konusunda farkındalığın artırılması ve trafik kuralları hakkında teorik ve uygulamalı olarak bilgilendirmenin sağlanması amacıyla mobil trafik tırı ve emniyet kemeri simülasyon aracı ile trafik güvenliği konularında uygulamalı eğitimler verildi. 


                Jandarma tarafından hazırlanan çizgi film ile çocuklara trafik kuralları anlatıldı tırın içinde. Tır ,içinde trafik parkurunda çocuklara trafik ışıkları akülü araçlarla uygulamalı olarak gösterildi.

             Alanda trafik kazasında yaşanılabilecek olumsuzlukların önüne geçebilmek için simülasyon aracı da vatandaşlar tarafından deneyimlendi. Yaşanabilecek kazalarda emniyet kemerinin önemi simülasyon aracı ile uygulamalı olarak vatandaşlara gösterildi. 

                 Simülasyon aracına binen Vatandaşlar emniyet kemerinin bir kere daha önemini öğrendiklerini herkesin emniyet kemeri takmaları gerektiğini söylediler.

                Yine gözlerine gözlük takan vatandaşlar, top atışı yapmaya çalıştıkları sarhoş insanlarına kesinlikle araç kullanmamalarını belirttiler.

                   2 gün Iğdır’da kalacak olan mobil trafik eğitim tırında ve alanda çoğunluğu  çocuk olmak üzere  2 bine yakın kişiye eğitim verileceği belirtildi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

FEDEK BAĞLARI, çölleşmeye dur diyor!
FEDEK BAĞLARI Gönüllüleri, Yeşil Iğdır'ı yeşil kimliğine tekrar kavuşturmakta kararlı. FEDEK...

Haberi Oku