DERNEĞİMİZ:
Iğdırlılar Derneği yönetimi bir araya geldi

Geleneklerinden biri olan kahvaltılı Pazar buluşmalarından bir yenisine daha imza atan Iğdırlılar Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği yönetimi buluşmaya eşli olarak katıldılar. Dernek Başkanı Naci Kaymaz’ın başkanlığında bir araya gelen kahvaltılı yönetim kurulu toplantısına bir milletvekili, bir cumhuriyet savcısı, bir hakim ve bir de sosyal sigortalar bölge müdürü misafir olarak katıldı.

KAYMAZ: BİRLİKTE HAREKET EDERSEK ÇOK GÜZEL HİZMETLERE İMZA ATARIZ

Dernek Başkanı Naci Kaymaz yaptığı konuşmada, katılım sağlayan yönetim kuruluna, eşlerine ve davete icabet eden misafirlere teşekkür etti. Kaymaz özetle şunlara değindi: “Yaklaşık 6 ay önce yaptığımız olağan kongremizde sizler oy birliği ile bana bu sorumluluğu verdiniz ve aynı şekilde yanımda oldunuz. Dernekçilik bir gönül işidir ve bizlerde ekip olarak maddi boyutunun yanı sıra gönlümüzü de koyarak Iğdırlıların birliği, dayanışması, kaynaşması ve kültürel değerlerimizin yaşatılması adına mücadele ediyoruz. Bu mücadeleyi verirken de yine tüm yönetim kurulumuzun katkısı oranında başarıya veya daha geniş kitlelere ulaşıyoruz. Az önce dediğim gibi dernekçilik gönül ve ekip işidir. İstanbul’da dernekçilik adına bir adım öne çıktıysak veya başarımızdan söz ediliyorsa bu ekibimizin başarısıdır. Derneğimizde şimdiye kadar yapılan çalışmalarla gerçekten de çok güzel hizmetlere imza atılmış. Yani, hizmet çıtasını yükseltmişler. Ben de diyorum ki; hep birlikte bu çıtayı biraz daha yükseltelim. Birlikte hareket edersek çok güzel hizmetlere imza atacağımıza inanıyorum.”

 Kaymaz, pandemi nedeniyle hayata geçiremedikleri birçok çalışmanın önümüzdeki süreç te hayata geçmesi için çalışacaklarının da altını çizerek “Korona belası tüm dünyayı ve bizleri birçok işten- hizmetten yoksun bıraktı. Ancak yönetim kurulu olarak derneğimize mülk kazandırmak dahil çok güzel fikirlerimiz var ve sizlerin de desteği ile şartların oluşmasıyla inşallah hepsini hayata geçireceğiz.” dedi.

IĞDIR’IN KURTULUŞU İSTANBUL’DA KUTLANACAK

Milletvekili, Sigorta Müdürü, Savcı ve Hakim düzeyinde de katılımın sağlandığı kahvaltıda 14 Kasım Iğdır’ın düşman işgalinde kurtuluşunun kutlanması adına karar alındı. Alınan karara göre derneğin yönetim kurulu üyelerinden oluşturulacak olan 7 kişilik komisyon tarafından yürütülecek çalışma ile kutlamaların içeriğinin ve hangi lokasyonda yapılacağı kararlaştırılacak. Alınacak karar daha sonar üyeler ve kamuoyuyla paylaşılacak.

ŞAMİL AYRIM IĞDIR VE AZERBAYCAN BAĞLANTISINA DİKKAT ÇEKTİ

AK Parti İstanbul milletvekili Şamil Ayrım, davette yaptığı kısa konuşmada hemşerileriyle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ayrım, “Iğdırlılar Derneği dernekçilik adına örnek çalışmalara imza attınız. Kahvaltılı Pazar buluşmaları da bunlardan biri. Iğdırlılar adına seviniyorum çünkü böylesi aktif bir dernekleri var.” dedi. Ayrım, Azerbaycan’ın 44 gün süren Dağlık Karabağ savaşı zaferinden sonra Karabağ bölgesinde iş anlamında çok önemli imkânları ortaya çıktığının altını çizdi.  Zengezur koridorunun hayata geçmesiyle birlikte artık kara yoluyla Karabağ’a kadar gidileceğini ve bölgede her alanda iş olanaklarının doğduğunu belirten Ayrım, Iğdırlı iş insanlarının buna hazır olması gerektiğini söyledi.

KARAALİ: TABELA DERNEĞİ OLMADIK OLMAYACAĞIZ

Derneğin bir önceki başkanı ve yeni yönetimde Basından Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görev alan Celal Karaali ise açılış konuşmasında derneğin yapısından kısaca söz etti. Karaali, “Bizim derneğimiz kurulduğu günden beri tabela derneği olmadı ve olmayacak. Biz hep öncü ve çatı derneği olduk.” ifadelerini kullandı. Karaali’nin sunumuyla başlayan programda, sırasıyla milletvekiline, savcıya, hakime, sosyal sigortalar müdürüne ve dernekte daha önce başkanlık yapmış isimlere söz verildi.

AKMUGAN: BU ÇATI IĞDIR'DIR

Derneğin önceki başkanlarından biri olan Abdulhadi Akmugan da yaptığı konuşmada derneğin Iğdır’ı temsil ettiğinin altını çizdi. Akmugan, “Iğdırlılar Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği kurulduğu günden beri hiçbir zaman toplum içinde ayrım yapmadı ve yapmayacak da. Hep söylüyorum, burası Iğdır’dır ve Iğdır’da ne varsa burada da o vardır. Görev alan tüm arkadaşlarım maddi manevi derneğe ve dolayısıyla temsil edilen Iğdırlılara hizmet etmiştir. Bugün de aramızda milletvekilinden savcısına, hakiminden müdürümüze varınca çok sayıda dostumuz var. İşte zenginliğimiz ve güzelliğimiz buradadır.” dedi

ORTAK GÖRÜŞ; İYİ Kİ BU BULUŞMA GERÇEKLEŞTİ

Dernek yönetimi tarafından geleneksel hale getirilen kahvaltılı Pazar buluşmasına katılan ve söz alarak duygu ve düşüncesini dile getiren,  Bağcılar SGM Müdürü Sayın Hasan Türkan, Cumhuriyet Savcısı Murathan Bacara, Dr. Ayhan Özgündüz, İmdat Atabey, Av. Sinan Bayat, Dr. Perihan Abay, Sefer Karakoyunlu ve diğer misafirlerin tamamının ortak görüşü “İyi ki bu buluşma gerçekleşti.” yönünde oldu.

Katılımcılar, pandemi şartlarına göre bu tür etkinliklerin genişletilerek yapılmasını da önerdiler. Toplantı daha sonra aile fotoğrafı çekilerek tamamlandı. HABER MERKEZİ 





Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Iğdırlılar derneğinde bayram kutlaması
Sefaköy Iğdırlılar Derneği’nde Ramazan Bayramı sıcak bir buluşmayla kutlandı.

Haberi Oku