BÖLGEMİZ Haberleri Tümü

TADDEF’den Gazeteci Ercüment Daşdelen’e Teşekkür belgesi

Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federasyonu (TADDEF) Genel Başkan Yardımcısı ve Iğdır Azerbaycan Evi Derneği Başkanı Serdar Ünsal, Gazeteci Ercüment Daşdelen’i Teşekkür belgesi ile ödüllendirildi.

Kars Kuzey Doğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Küresel Gazeteciler Konseyi Kars İl Temsilcisi Ercüment Daşdelen, Azerbaycan Ordusunun kesin zaferi ile sonuçlanan ve 44 gün süren Karabağ savaşı boyunca verdiği destek ve Azerbaycan-Türkiye kardeşliğine verdiği önemden dolayı Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federasyonu (TADDEF) ve Iğdır Azerbaycan Evi Derneğinin aldığı kararla Teşekkür belgesi ile ödüllendirildi.

TADDEF Başkanı Serdar Ünsal, Federasyon ve Derneğin bölgede yaptığı faaliyetler ve Türkiye ile Azerbaycan kardeşliğine katkı sağladığından dolayı Gazeteci Ercüment Daşdelen’i Teşekkür belgesi ile ödüllendirmeyi layık gördüklerini söyledi.

Ünsal, “Türkiye Azerbaycan kardeşlik ilişkilerinin pekiştirilmesine, Azerbaycan’ın haklı sesinin dünyaya ulaştırılması yönünde yapılan çalışmalara verdiği destekten dolayı Gazeteci Ercüment Daşdelen’e yönetimimiz adına teşekkürlerimizi bildiriyoruz” dedi.

Bu anlamlı Teşekkür belgesine layık görüldüğü için memnuniyetini dile getiren Daşdelen, “Azerbaycan’ın haklı davasında sonuna kadar kardeşlerimizin yanındayız. Türkiye ve Azerbaycan kardeşliği daim olacaktır. Bizler Azerbaycan’ın merhum umum milli lideri Haydar Aliyev’in dediği gibi “İki devlet bir milletiz.” Aynı zamanda Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Azerbaycan’ın sevinci bizim sevincimizdir, hüznü bizim hüznümüzdür” demiştir. İşte bu anlayışla yola çıkarak Türkiye-Azerbaycan dostluğu ve kardeşliğinin devaYmı için çalışacağız. Ermenilerin, Azerbaycanlı kardeşlerimize yapmış olduğu katliam ve soykırımları unutmamız mümkün değildir. Ermeniler tüm dünyanın gözleri önünde Hocalı’da Azerbaycanlı kardeşlerimize soykırım uygulamıştır. Nitekim, Ermenilerin işgal ettiği Azerbaycan vatan toprakları 44 gün süren mücadele sonucu geri alınmıştır. Azerbaycan’ın Karabağ’da ki zaferi Türkiye’de ki vatandaşlarımızı gururlandırmıştır ve sevinçle karşılanmıştır. Yaşasın Türkiye Azerbaycan kardeşliği” diye konuştu.

Türkiye ve Azerbaycan’ın çok önemli projelerde stratejik ortak olduğunu belirten Daşdelen, “Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu, TANAP, Bakü-Tiflis-Ceyhan, Bakü-Tiflis-Kars-Erzurum Doğalgaz projeleri iki ülke için çok önemli. İnşallah bundan sonrada iki ülke arasındaki ekonomik ve kültürel ilişkiler daha da artacaktır” ifadelerini kullandı.

TADDEF Genel Başkan Yardımcısı ve Iğdır Azerbaycan Evi Derneği Başkanı Serdar Ünsal, "Soykırım" isimli son kitabını da Daşdelen'e hediye etti.

Ek alanı
 

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz