BÖLGEMİZ Haberleri Tümü

Yücel Artantaş: Haydar Aliyev, iki devlet bir millet kavramının yaratıcısıdır

Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federasyonu Onursal başkanı Yücel Artantaş, ,Azerbaycan’ın bağımsızlığının simgelerinden birisi olan merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in 98. doğum yıl dönümü sebebiyle bir mesaj yayınladı.

 

 Artantaş,mesajında şu görüşlere yer verdi.:”Haydar Aliyev Türkiye’de Iğdır’da sevilen bir liderdir. Türkiye Azerbaycan kardeşliğine büyük önem vermiştir. İki devlet bir millet kavramının yaratıcısıdır.kendisine Allahtan rahmet diliyorum.Türk dünyasının tanınmış liderlerinden olan merhum Haydar Aliyev’i doğumunun 98. Yıldönümünde saygı ve rahmetle anıyoruz. Haydar Aliyev ,Azerbaycan’ı zor günlerinde her türlü oyunlara rağmen korumuş bugün Kafkasların parlayan yıldızı olmasına vesile olmuştur. Haydar Aliyev çağdaş Azerbaycan’ın temellerini atan liderdir. Bugün Azerbaycan’ın gelişimini, ilerlemesinin temelini atan
projeleri  ile Azerbaycan’ı Kafkasların parlayan yıldızı haline getiren bir liderdir. Kendisini 98.Doğum Yılı’nda saygı ve sevgiyle anıyoruz.”

Haydar Aliyev’in hayatında aldığını kararlar, Azerbaycan'ı bugünkü Zaferine ulaştırdı diyen Artantaş, O’nun attığı temeller ve O’nun devamcısı bugünkü Cumhurbaşkanı sayın İlham Aliyev’in aldığı kararlar bugün Azerbaycan’ı zafere taşıdı. Aliyev uzağı ve geleceği gören bir şahsiyetti. Bugünde cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in rehberliği ile Azerbaycan zafere ulaştı..“ dedi.

 

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz