BÖLGEMİZ Haberleri Tümü

5 yaşındaki Hira şimdi de Gençliğe Hitabeyi ezbere okuyor

ığdır, gençliğe hitabe, istiklal marşı, ığdır, Dursun Kayasaroğlu, Merve Kayasaroğlu

 

5  yaşındaki Hira İstiklal Marşı’ndan sonra gençliğe hitabeyi de ezbere okuması alkışlanıyor.

 Iğdır’da  okuma yazma bilmeyen 5 yaşındaki Hira Kayasaroğlu, İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını ezbere okumasının ardından şimdide Gençliğe hitabeyi ezberleyerek ezbere okuyor.
 Iğdır kent merkezinde yaşayan Dursun Kayasaroğlu, ve  Merve Kayasaroğlu çiftinin 21 Temmuz 2016 Ankara Keçiören doğumlu 5 yaşındaki kızları Hira, İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını 12 Mart İstiklal marşının kabulü günü ezbere okumasının artından şimdi de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle ezberlediği Gençliğe hitabeyi ezbere okumasıyla dikkat çekiyor.
4 yaşındayken yaklaşık 1 yıl önce İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını ezberleyen okuyan Hira’nın hiçbir eğitim almamasına rağmen İstiklal Marşı’nı ezbere okuması ardından da 2 aylık sürede gençliğe hitabeyi ezbere okuması görenleri şaşırtıyor.

Cep telefonunda oyun oynamak istediği zamanlarda anne ve babasının İstiklal Marşı’nı,Gençliğe hitabeyi açıp dinletmesi ve anne ve babanın İstiklal marşını ,gençliğe hitabeyi okumaları ile zamanla İstiklal Marşı'nı ardından gençliğe hitabeyi ezberleyen Hira, güçlü hafızası ile de dikkat çekmeye devam ediyor.
Kızının herhangi bir eğitim almadığını pandemi nedeniyle zaman zaman anaokuluna gittiğini belirten anne Merve Kayasaroğlu, çocuklarının ilk kez İstiklal Marşı'nı ezbere okuduğunda şaşkınlık yaşadıklarını ifade ederek, ”Kızım yaklaşık 3 yaşındayken babası şiir okurken türkü söylerken ona eşlik ettiğini ve kendisininde ezbere okuduğunu fark ettik o günden sonra ezberinin güçlü olduğunu görünce ilgilenmeye başladık. İstiklal marşını ezbere okuyacağını düşündük becerdi. İstiklal Marşımızı öğrendi. Şu anda 10 kıtasını ezbere biliyor.Gençliğe hitabeyi de ezbere okumasını denedik onu da okudu “dedi.

 5  yaşında ki Hira İstiklal Marşı’nın ,gençliğe hitabenin yanında Dur yolcu , Bayrak şiirinide ezberlemiş durumda türkü söylüyor. Bahattin Karakoç'un “Ihlamurlar Çiçek Açtığı Zaman” şiirini ezbere okuyor.

   

 Anne Merve ve baba Dursun Kayasaroğlu kızlarının ezberinin güçlü olduğunu belirterek yetkililer kızımın eğitimi konusunda bize yol göstersin rehberlik etsinler”dedi.

 

 

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz