BÖLGEMİZ Haberleri Tümü

Araz Doğa Sporları ve Kültür Kulübü "Kadına Umut, Topluma Hayat" Oldu.

"Kadına Umut, Topluma Hayat" Projesi kapsamında 46 kadın 4 gün süren gezi ile ğdırlı kadınlar gönüllerince Karadeniz bölgesini gezip döndüler.

 

     Araz Doğa Sporlar Kültür Kulübü Derneği tarafından hazırlanan "Kadına Umut, Topluma Hayat" Projesi hayata geçti.  Araz Der Başkanı Serpil Önal "Araz Doğa Sporları ve Kültür kulübü olarak;  18-60 yaş arası mesleki vasfı olmayan, öncelikli olarak eşinden boşanmış veya eşi vefat etmiş, engelli eş ve çocuğu olan ve Iğdır dışına çıkamayan kadınlar için İçişleri Bakanlığı’na sunmuş olduğumuz proje kapsamında ilk gezimizi 27-30 ağustos tarihlerinde 46 kadın katılımcı ile Doğu Karadeniz bölgesine yaptık. 

 

 

GEZİ HAKKINDA BİLGİLER

 

Gezi öncesi Dernek binamızda geziye katılacak kadınlarımız, Dernekler Müdürümüz Sn. İnan Yalçınkaya ve İbrahim Alkan ile toplantı yaparak  Gezilecek Yerler ve amacımız hakkında bilgi verdik.

 Başlıca; Hopa, Artvin, Ayder Yaylası, Rize, Uzungöl, Trabzon şehirlerinin tarihi, turistik ve doğa gezisi eşliğinde eğlenceli bir kültürel gezi gerçekleştirdik. Ayrıca Çay fabrikasını gezerek evlerimizde severek içtiğimiz çayın soframıza kadar gelen hikâyesine görsel olarak görüp tanık oldular. Bıçak fabrikasında Bıçak yapım aşaması ve satış aşamasını òğrenip, Karadenizin ünlü mıhlama ve kuymağı eşliğinde balık ve Akçaabat köftesi yiyip, Uzundere sütlacı tattılar. Zıplayn'a binenler de oldu, deniz motoru turu atanlar da oldu. Ayrıca Trabzon'da tüm misafir kadınlarımız denize girerek çocuklar gibi eğlendiler. Bu gezi ile birbirlerini tanımayanlar dost oldular, arkadaş oldular kaynaştılar. Bu proje hepimiz için güzel anılar biriktirdi ve böyle anlamlı bir projeye imza atmanın haklı mutluluğunu yaşıyoruz. Bir sonraki gezimiz Ankara ve Kapadokya, insallah yine güzel anılarla projemizin son gezisini tamamlamış olacagiz. Ayrıca kadınlarımıza istihdam kazandırıp meslek edindirmek için Kafkas Kitre Bebek kursumuz olacak, kayıtlar için  en yakın zamanda tarih belirleyeceğiz.


 

TEŞEKKÜR EDERİZ

 

Gerek Proje aşamasında gerek projemizin onayı sonrası gerçekleştirdiğimiz programlara verdikleri desteklerden dolayı başta İçişleri Bakanlığı’mıza, Iğdır İl valimiz Sn. Hüseyin Engin SARIİBRAHİM’e, İstanbul Milletvekilimiz Sn. Şamil AYRIM’a, Dernekler Müdürümüz Sn. İnan YALÇINKAYA ve personellerine, projemizin yazılımında büyük destek veren Ar-Ge danışmanı Yeniş Çelikten'e ve Araz Doğa Sporlar Kültür Kulübü Derneğimizin değerli üyelerine çok teşekkür ederim.

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz