BÖLGEMİZ Haberleri Tümü

Ermenistan provokasyonu Karabağ’ı gerdi

Iğdır Azerbaycan Evi Derneği Başkanı Serdar Ünsal, Karabağ sınır hattında kasım ayındaki ateşkesten bu yana en gerilimli gün yaşandığını Ermenistan ordusunun provokasyonu ve ateşkesi bozmaları üzerine Azerbaycan birliklerinin ateşi sonucu , 3 Ermeni asker öldüğünü. Bu olanlardan Ermenilerin hala ders çıkarmayıp hala kirli oyunlarına devam etmekteler. ”dedi.

  Ermeni birliklerinin Azerbaycan askerlerine taciz ateşi açmaya devam ettiğini belirten Ünsal, Azerbaycan’ın ateşe ateşle karşılık vermesi sonucunda bu sefer Ermenistan tarafı, üç askerinin hayatını kaybettiğini duyurdu.Rusya’ın devreye girmesiyle ateşkes ilan edilmiştir.Ermenistan aklını başına almalı sınır ihlaline son vermelidir.Rusya’da Ermenistan'a sahip olmalıdır.Aksi takdirde Azerbaycan ordusu gereken dersi Ermenistan’a verecektir şeklinde konuştu.


Ünsal,”En son Türkiye'nin garantörlüğünde olan Nahçıvan Özerk Cumhuriyetinin Sederek bölgesine yapılan taciz ateşi de göstermiştir ki Ermeniler rahat durmayacaktır. Provokasyonlara devam edecektir.Azerbaycan ordusu gereken cevabı Ermeni’ni anladığı dilden cevap verecektir.”şeklinde konuştu.

SINIR MÜZAKERELERİ SÜRÜYOR

Azerbaycan ile Ermenistan arasında devlet sınırının belirlenmesi için bahar aylarında yine Rusya girişimiyle üçlü çalışma grubu oluşturulmuştu. Moskova’nın elindeki Sovyet dönemi haritalarıyla GPS sistemi kullanılarak sınırın nihai şekli alması gerekiyordu. Ancak Ermenistan tarafı 30 yıldan bu yana sınır bölgesinde kurduğu köy ve kasabaları terk etmek niyetinde olmadığını saldırgan davranışlarıyla ortaya koyuyor.

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz