BÖLGEMİZ Haberleri Tümü

Iğdır’da 13 şehit polis dualarla anıldı

Iğdır Aralık ilçesinde 8 Eylül 2015 günü Hasanhan köyü yakınlarında Dilucu Sınır Kapısı’nda görevli polis memurlarını taşıyan servis aracının geçişi sırasında PKK’lı teröristlerin bir tonluk bombayı patlatmaları sonucu şehit olan 13 polis memuru olay yerinde dualarla anıldı.

 Aralık ilçesi Hasanhan köyü yakınlarında 8 Eylül 2015 günü saat 08.45 sıralarında meydana gelen olayda, Dilucu Kara Hudut Kapısı’nda görevli polis memurlarını taşıyan servis aracı ile bu araca koruma görevi yapan Özel Harekat Şube Müdürlüğü´ne bağlı iki adet zırhlı aracın geçişi sırasında PKK’lı teröristler, daha önce yola döşedikleri yaklaşık bir tonluk bombayı uzaktan kumandayla patlattı. Hain saldırıda 13 polis memuru şehit oldu. Kalleş saldırının 6’ıncı yıl dönümünde şehit polisler için anma töreni düzenlendi.


ŞEHİTLER ANILDI              

Saldırının gerçekleştirildiği bölgede düzenlenen törene Vali/Belediye Başkan V. H. Engin Sarıibrahim, 1 makanize Tugay komutanı Tuğgeneral Şükrü Özbakır, 5. Hudut alay komutanı Albay Ramazan Sedat Baş,   Iğdır Emniyet Müdürü Dr. Oğuzhan Yonca, Cumhuriyet Başsavcısı Serkan Başaran,  Vali Yardımcıları, İlçe kaymakamları,  Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Jandarma teşkilatı, Kurum müdürleri, Iğdır’lı şehit aileleri katıldı. Anma töreni bir dakika saygı duruşu ve ardından istiklal marşının okunmasıyla başlandı. Törende Şehitler için Kuran-ı Kerim okunup dua edildi.

YONCA: ŞEHİTLERİMİZİ BİR KEZ DAHA YÂD EDİYORUM

Törende konuşan Iğdır Emniyet Müdürü Dr. Oğuzhan Yonca’ise, Şehit Polis Yusuf Yelkenci’ye ait bir sözle konuşmasına başladı; Yonca Şehit polisimize ait bir kitabın taslak notlarında şöyle bir söz geçiyor.  Hayatta âşık olmam gereken tek kadın annemmiş Sen beni acılarla büyüttüğünde anladım demiş. Eli öpülesi Analar buradan tüm şehitlerimizin analarının buradan anıyor ellerinden öpüyorum. “dedi. Yonca, Çok şeyimi bu memlekette kazanıp her şeyimi o memlekette bıraktım. Bu acı sadece teşkilatı ve milleti yakmamış tüm Iğdır halkını yakmıştır.  Burada Iğdır halkının bize vermiş olduğu desteği bir kez daha anmakta fayda var. Son olarak Tüm anıları yanan sobaya doldurdum.  Tüm anılar gibi bende kül oldum.”demiş. Buradan tüm şehitlerimizi ve burada terörden dolayı verdiğimiz şehitlerimizi bir kez daha yâd ediyor. Saygı ve rahmetle anıyorum.”şeklinde konuştu.


İBRAHİM: BİZLERİN ÜZERİNE ÇOK BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR
Vali/Belediye Başkan V. H. Engin Sarıibrahim,’ise,  Bu noktada kahpece bir saldırı sonucu 13 Evladımızı 13 Yiğidimizi 13 Ananın doğurduğu 13 Evladın beklediği babayı, toprağa verdik. Biz bu vatan uğruna çalışan güvenlik görevlileri olarak bin yıllık Anadolu toprağında sahip olabilmek için şehitlerimizin kanıyla sulamış olduğu bu toprakları korumak ve  hizmet etmek için  şehitlerimizin orta koyduğu feraset ve cesaret ve   bizlerin onlara hizmet etme gururunu mutluluğunu ve inancını ortaya koyduğu için bizlerin üzerine çok büyük görevler düşüyor. “dedi.



BU MİLLET BU TOPRAKLARDA SONSUZA DEK YAŞAYACAK

Vali Sarıibrahim, Arkamızdaki Ağrı dağı şahit olsun ki önümüzde akan Aras nehri şahit olsun ki Anadolu’da ki her karış toprak şahit olsun ki bu toprak uğruna şehit olan herkesin şehit olan her şehidimizin kanının karşılığı alınmıştır. Alınacaktır. Bunu da bu vatan için bu millet için kim karşımıza geçiyorsa hangi terör örgütü bu toprağın karşısına geçiyorsa hangi yardakçısı iş birlikçisi destekçisi yanında olanı varsa onun karşısında olacağız. Bizler Türk milleti olarak bin yıldır buradayız. Bu toprağın üzerinde ezanda susmayacak. Bayrakta inmeyecek. Bu toprak üzerindeki birlik ve kardeşliğini de kimse zedeleyemeyecek.   Kamu kurum ve kuruluşları olarak hep beraber birlik ve dirlik içerisinde çalışırsak hep beraber birlik ve dirlik olursak vatandaşın elinden sonuna kadar tutmaya gayret edersek birde şehitlerimizin emanetine sahip çıkarsak zannediyorum ki bu dualarla bu millet bu topraklarda sonsuza dek yaşayacak. Bu gün buradaki birlikteliği bozmak isteyenlerin kurduğu bütün tuzaklar dünde bozulmuştur. Yarında bozulacaktır. Bizim üstümüze düşenler bu düzeni bozmak isteyenlere elimizden geleni sonun kadar yapmaktır. “şeklinde konuştu.

Daha sonra olay yerine Şehit aileleri ve protokol kırmızı karanfil bırakıldı.



Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz