BÖLGEMİZ Haberleri Tümü

İYİLEŞEN KÖPEĞİ CEZAEVİ SAHİPLENDİ

Iğdır´da bir süre önce bir kişi tarafından motosikletin arkasına iple bağlanıp çekilerek götürülürken yaralanan köpek, tedavisi tamamlandıktan sonra Iğdır Cumhuriyet başsavcılığının talimatı ile Iğdır S Tipi Kapalı Ve Açık Ceza İnfaz Kurumu sahiplendi.

  Iğdır Cumhuriyet başsavcılığının talimatı ile Iğdır ceza ve tutuk evine teslim edilen köpek için bir köpek kulübesi yapılarak korumaya alındı. Korumaya alınan köpekle birlikte Iğdır S Tipi Kapalı Ve Açık Ceza İnfaz Kurumunun sahiplendiği sahipsiz köpek sayısı yediye  çıktı.     
          Iğdır Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Serdar Akuş,” motosikletin arkasına zincirle bağlanarak sürüklenen köpeğin gerekli tedavisini yaprak iyileştirdik. Iğdır Cumhuriyet başsavcılığın köpeğe sahiplendi. Bizde Iğdır S Tipi Kapalı Ve Açık Ceza İnfaz Kurumuna teslim ettik çok iyi bakıyorlar. Arada bir gelip gerekli kontrolünü yapıyoruz.”dedi.   
            Bilindiği gibi  4 Aralık tarihinde Aralık ilçesine bağlı Hasanhanı köyü yakınlarında bir kişinin motosikletin arkasına bağladığı köpeği sürükleyerek götürdüğünü gören vatandaşların ihbarı üzerine jandarma ekipleri çalışma başlattı. Köpeği yaralı halde arazide yatarken bulan jandarma, motosikletli sürücünün kaçtığını belirledi. Yapılan araştırmada köpeği sürükleyen kişinin, İ.T. olduğu belirlendi. Jandarma tarafından yakalandıktan sonra Aralık Cumhuriyet Savcılığı´nın talimatıyla 1 gün süreyle gözaltında tutulan şüpheli İ.T.´ye, sürücü belgesi bulunmadan ve kask takmadan araç kullanmak ile tescilsiz araç kullanması sebebiyle bölge trafik ekipleri tarafından 2 bin 892 TL, Doğa koruma ve Milli Parklar tarafından da hayvanlara kasıtlı olarak kötü davranmak, acımasız ve zalimce işlem yapmak, dövmek, aç ve susuz bırakmak, aşırı soğuğa ve sıcağa maruz bırakmak, bakımlarını ihmal etmek, fiziksel ve psikolojik acı çektirmek suçlarından 947 TL idari para cezası uygulandı.
Sürüklenme sebebiyle vücudu ve ayaklarında yaralar oluşan köpek, Iğdır Belediyesi Geçici Hayvan Bakım evi Rehabilitasyon Merkezi’nde tedaviye alınmıştı.

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz