BÖLGEMİZ Haberleri Tümü

Taştan’dan Tuzlucalılara çağrı: Kendi çocuklarımıza sahip çıkalım

Iğdır’ın Tuzluca ilçesinde futbol dalında faaliyet gösteren Tuzluca Esnafspor 25 yıldır yeşil sahalarda. Maddi sıkıntılarla boğuşan Tuzluca temsilcisi buna rağmen yıllardır altyapıya verdiği önemden vazgeçmiyor. Tuzluca Esnaf Spor forması terleten gençler, Türk futboluna damga vurmaya hazırlanıyor.

 1996 yılında kurulan ve o günden bugüne oynadığı klasmanlarda zirvenin en dişli takipçilerinden olan Tuzluca Esnafspor ilk şampiyonluğunu kuruluşundan bir yıl sonra 1997/98 sezonunda yaşadı.  Daha sonraki yıllarda zirve takibini bırakmayan Tuzluca temsilcisinde bu yıl hedef ‘mutlak şampiyonluk’.  Ana felsefesi olan ‘altyapıya önem’  olan kulüpte 25 yıldır bu gelenek devam ettiriliyor.  Ancak madalyonun bir de diğer yüzü var. Gazetemizin sorularını yanıtlayan Tuzluca Esnafspor Başkanı İsrafil Taştan, kulübün kurulduğu günden beri maddi imkânsızlıklar içinde 24 mücadele verdiklerini belirtti.  

“GENÇLERİMİZ KÖTÜ ALIŞKANLIKLARA DÜŞMESİN DİYE FUTBOLU SEVDİRİYORUZ”

Kulüp olarak 1996’dan beri hemşerilerinin sınırlı katkılarıyla ve kendi imkanlarıyla yeşil sahalarda Tuzluca’yı temsil ettiklerini belirten Taştan, “Gençlerimiz kötü alışkanlıklara düşmesin diye futbolu, sporu sevdiriyoruz. Nerede yaşıyorsa yaşasın tüm Tuzlucalıların maddi manevi desteklerine ihtiyacımız var. Takımlarına destek olsunlar. Antrenman malzemesi, Forma, futbolcu ayakkabısı ve top başta olmak üzere spor malzemelerine ihtiyacımız var. Futbolcu lisans ücreti, transfer ücretleri ve takım ihtiyaçlarını karşılamakta imkânsızlıklarla karşılaşıyoruz. Geçtiğimiz yıl bir yardım kampanyası oldu ama çok cüzi rakamlarla karşı karşıya kaldık. Bu konuda Tuzluca’da veya gurbette olan hemşerimizden Tuzluca Esnafspor’u destek olmalarını özellikle istiyorum.” dedi.

Başkan İsrafil Taştan

“FUTBOLA KAZANDIRMASAK BİLE TOPLUMA KAZANDIRIYORUZ”

Temiz gençler yetiştirmek için geçmişten bu yana sporu sevdirmek için gayret gösterdiklerini belirten Taştan bunun yanı sıra okuyan gençleri de okumaya teşvik ettiğini aktardı. Taştan, “Elimden ne geliyorsa okuyanlara da aynı şekilde yardım ediyorum. Kulübümüzde futbol oynayan gençler var hem okula gidiyorlar hem bizle beraber top koşturuyorlar. Onlara her konuda da destek olmaya çalışıyorum. Şu an İstanbul’da zamanında Tuzluca Esnafspor’da top koşturan bir evladımız avukatlık yapıyor. Bizim sporcumuzda hukuk kazandı gitti şu an avukat oldu. Gençlerimizi futbola kazandırmasak bile topluma kazandırıyoruz.” dedi.

SENEGALLİ YORO VE GENÇ YILDIZ METİN

Başkan Taştan iki yıl önce kulübe katılan 23 yaşındaki Senegalli Yoro Seck ve kulübün genç yıldızlarından 20 yaşındaki Metin  Taştan için ayrı bir parantez açtı. Taştan Senegalli yıldız Yoro’nun Tuzluca Esnafspor’a transfer sürecini şu sözlerle anlattı. “Yoro’nun Türkiye’deki ilk takımı Tuzluca Esnafspor.  İki yıl önce Senegal’de top koştururken kendisini izledik beğendik ve transferi için girişimlere başladık. Transfer sürecinde kendisine doğru neyse onu anlattım. O da ‘ben size gelmek istiyorum.’ deyince transferi sonuçlandırmış olduk. İki senedir her gün düzenli antrenman yapıyor, çalışıyor. İyi yerlere de geleceğine inanıyorum. Iğdır’ı özellikle Tuzluca’yı  da çok seviyor.” dedi. Başkan Taştan aynı zamanda oğlu olan bir diğer genç yetenek Metin Taştan için de “Metin 20 yaşında. Yoro da Metin de çok yetenekli oyuncular.  Çok çalışıyorlar ve iyi yerlere gelecekleri konusunda hiçbir şüphem yok. Ben öz oğluma nasıl bakıyorsam tüm futbolcularıma da öyle bakıyorum.” dedi.

GENÇ YETENEKLER BÜYÜK TAKIMLARIN RADARINDA

Yoro Seck ve Metin Taştan’ın  büyük kulüplerin radarında olduğunu belirten Başkan Taştan, “Yoro ve Metin için Erzurumspor, Bursaspor, Gençlerbirliği gibi Türk futbolunun önemli takımlarıyla ile görüşmelerimiz oldu.  Ama iki yeteneğimiz de bu sene Iğdır Esnafsporun şampiyonluğu için ter dökecek ve bu takımı hep birlikte Bölgesel Amatör Lig’e çıkaracağız.” dedi.

“KENDİ ÇOCUKLARIMIZA SAHİP ÇIKALIM”

Taştan son olarak bir ay sonra bir ay sonra başlayacak sezon için “Takım hazır, inancımız yüksek.  Yeni sezon için 3 futbolcuyla anlaştık, 2 takviye daha olacak. Bizim tek istediğimiz hemşerilerimiz ve Iğdır’ımızın futboldaki bayraktarı 76 Iğdır Belediyespor’un bizi yalnız bırakmaması. Iğdır, kendi gençlerine sahip çıkmalı. Hemşerilerimizi Tuzluca Esnafspor’u yalnız bırakmamaları ve destek olmalarını istiyorum. Gelin kendi çocuklarımıza sahip çıkalım.” dedi. İSA KARAARSLAN / KENT YAŞAM

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz