BÖLGEMİZ Haberleri Tümü

Öğretmenlere Verilen "İlk Yardım" Eğitimleri Devam Ediyor

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un “Görevimiz İlk Yardım” sloganı ile başlattığı “İlk Yardım Eğitimi Seferberliği” kapsamında, Iğdır İl Milli Eğitim müdürlüğünce Iğdır 70. Yıl Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi binasında bulunan Milli Eğitim Müdürlüğü ilk Yardım Eğitim merkezinde öğretmenlere eğitim verilmeye devam ediyor.

 

Iğdır il Milli Eğitim Müdürü Hakan Gönen, ilk Yardım Eğitim merkezini ziyaret ederek verilen eğitimi yerinde görerek eğitim hakkında bilgi aldı.

 

Okullarda çocukların güvenliğini daha da artırmak amacıyla başlatılan “İlk Yardım Eğitimi Seferberliği” kapsamında verilen eğitimlerle, tehlikeli ve ani bir durumda öğretmenler,  öğrencilere ilk ve ivedi sağlık desteği sunabilecekler.

 

Iğdır’da da 25 Ocak 2021 itibarıyla çevrimiçi ortamda verilmeye başlanan İlk yardım eğitimleri normalleşme ile birlikte uygulamalı olarak verilmeye devam ediyor.
Çevrimiçi eğitimleri tamamlayan kursiyerlere Milli Eğitim Müdürlüğünün İlk Yardım Eğitim Merkezi’nde Coranavirüs tedbirleri çerçevesinde yüz yüze uygulama eğitimleri sürüyor.

“EĞİTİMLER İLE ÇOCUKLARIMIZ DAHA GÜVENDE OLACAK”

İlk yardımın hayat kurtardığına vurgu yapan İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Gönen, doğru ve zamanında yapılan ilk yardım müdahalesinin hayati açıdan çok önem taşıdığına değindi. Gönen, “Bakanlığımızın başlattığı ‘İlk Yardım Eğitimi Seferberliği’ projesine ilimiz olarak destek veriyor olmaktan son derece gurur duyuyoruz. Çocuklarımızın sağlığını ve can güvenliğini her şeyden üstün tutuyoruz. Bu bağlamda tüm eğitim camiasının ilk yardım eğitimi alması son derece önem arz ediyor Amacımız; Toplum sağlığını korumak ve geliştirmek, yaşam kalitesini yükseltmek, İlk yardım konusunda yeterli eğitim almış Yönetici, Öğretmen ve Personel yetiştirmek; İlkyardım eğitimi alan, Öğretmen ve Personel sayısının artmasını sağlamaktır…” dedi.

Iğdır Milli Eğitim Müdürlüğü İlk Yardım Merkezi Müdürü Latif Alma’da, “İlk yardım eğitimi, hakkında İl Milli Eğitim müdürü Hakan Gönen’e çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Eğitimler 8 saatlik teorik bölümü eğitim merkezlerinden online olarak, 8 saatlik uygulamalı bölümü ise yine bu merkezlerde maske, mesafe, temizlik kuralları çerçevesinde yüz yüze yapılıyor.

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz