BÖLGEMİZ:
Ana oğuldan dayanaksız iddialarla kara propaganda

 40’a yakın şikayete takipsizlik verildi

İş insanı Mehmet Salih Tatlıcı’nın 25 yıl yasak aşk yaşadığı ikinci eşi Nurten Tatlıcı ve yasak aşk döneminde dünyaya gelen oğlu Uğur Tatlıcı’nın, merhum iş insanının ilk eşinden oğlu Mehmet Tatlıcı hakkında peş peşe yaptıkları aynı türden 40’a yakın suç duyurusu takipsizlikle sonuçlandı.

Savcılık kararı: Kovuşturmaya gerek yok!

Geçtiğimiz haftalarda basına yansıyan ve soruşturma savcıları tarafından “Dayanaktan yoksun, maddi karşılığı olmayan” biçiminde değerlendirilen asılsız tehdit iddialarının ardından yeni konular gündeme geldi. Uğur Tatlıcı ve annesi Nurten Tatlıcı’nın bu kez de, Mehmet Tatlıcı hakkında çeşitli internet siteleri kurarak kendilerini tehdit ettiğini öne sürdükleri ve bu konuda defalarca suç duyurusunda bulundukları belirlendi. Yapılan şikâyetleri inceleyen savcılık makamları suç duyurularının hepsiyle ilgili “kovuşturmaya gerek olmadığı” kararını verdi.

Asılsız iddialarla kara propaganda

Savcılık Uğur ve Nurten Tatlıcı’nın, Mehmet Tatlıcı hakkında ard arda öne sürdüğü tehdit ve hakaret iddialarının hepsiyle ilgili “kovuşturmaya gerek olmadığına” karar verdi. Söz konusu suç duyurularıyla ilgili “kovuşturmaya gerek olmadığı” yönünde karar verilmesine rağmen, ana oğulun bu suç duyuruları üzerinden Mehmet Tatlıcı aleyhine yaratmaya çalıştığı acımasız kara propagandaya medyayı alet etmek istemesi dikkatlerden kaçmadı.

Mehmet Tatlıcı “Siteleri kendileri yapıp, kara propaganda üretiyorlar”

İş insanı Mehmet Tatlıcı ise dosyalara vermiş olduğu ifadelerde adı geçen siteleri müştekilerin kendilerinin yaptığını, kendi kendilerine küfür ettiklerini, adli mercileri yanıltmak için yaptıkları bu oyunların tamamen kendi hayal ürünü olduğunu, amaçlarının kara propaganda yapmak olduğunu, birebir aynı minvalde yaptıkları tüm şikâyetlerden de hakkında takipsizlik kararı verildiğini ifade etti.

Amaçları bilgi kirliliği ile itibar suikastı yapıp, algı yaratmak

Konuyla ilgili savcılıklara verdiği ifadelerde tüm iddiaları kesin bir dille reddeden işadamı Mehmet Tatlıcı ifadesinde şu ifadeler yer aldı; “Nurten Tatlıcı ve Uğur Tatlıcı tarafından kendi kurguları olan internet sitelerinde hakkımda gerçek dışı ithamlarla, onur, şeref ve haysiyetim, ticari itibarım zarar görecek şekilde yayın ve haberler yapılmaktadır. Sırf benim huzur ve sükûnumu bozmak ve beni haklı olduğum dava ve şikâyetlerimden yıldırmak adına bu tür şikâyetlerini sürekli olarak yapmaktalar. Yapmış oldukları şikayetlerin tamamında hakkımda takipsizlik kararları verilmesine rağmen bu durumu belirtmeyerek her defasında aynı türden yeni şikayetler ile adli makamları meşgul etmekte, kamuyu yanıltmaktadırlar. Benim kendilerine küfürler ettiğim web siteleri kurduğumu iddia ederek akıl tutulması yaşamaktadırlar. Bu tür mail adresleri ve internet siteleri ile kendi kendilerine söverek, küfür ederek sanki ben yapmışım gibi iftira atıyorlar. Uğur ve Nurten Tatlıcı babamın eşi ve oğludur. Kendi kendilerine bu küfürleri yazmaları veya yazdırmaları ailemiz adına utanç verici bir durumdur. Adaletin yerini bulmaya başladığı davaların açıldıktan sonra veya öncesinde böyle bir yola başvurmam kişiliğime, insanlığıma, eğitimime, aldığım aile terbiyesine, aklıma, mantığıma ve insanlığıma aykırıdır ve bu isnat bana hakarettir. Hakkımda yapılan şikâyetlerin tek amacının beni haklı davalarımdan vazgeçirmek ve yıldırmak için olduğu açıktır.

Karşı taraf maalesef bu tür onlarca asılsız iddia ile yargıyı gereksiz yere meşgul ediyor. Ortaya atılan bu saçma sapan iddialar ile bilgi kirliliği yaratmaya ve benim hakkımda olumsuz algı oluşturmaya çalışıyorlar. Uydurma bir şikâyet hazırlıyorlar, sonra da yargının kararını beklemeden basına servis ediyorlar. Amaçları, bilgi kirliliği ile acımasız kara propaganda yaratarak, bana itibar suikastı yapmak. Zaten onların ortaya attığı uydurulmuş suçların mesnetsiz olduğu yargı önünde tespit edilmiştir”

Dayanaksız iddialarla konu olan siteler

Ana Oğul’un dayanaksız şikayetine gerekçe olarak gösterdikleri internet siteleri, mail ve sosyal medya hesapları arasında

[email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], busonuyarimizdi[email protected], https://hercanliolumutadacaktirugurtatlici.wordpress.com, https://news-agenda.net, https://salihtatlicimirasi.com, https://hristiyankafirrunbox.com, https://ugurtatlicithegiaour.jimdosite, https://tatlicidogruları.wordpress.com, https://gotsibobuugurtatlici2.wordpress.com, https://gotsibobuugurtatlici3.wordpress.com, https://gotsibobuugurtatlici4.wordpress.com, [email protected], https://tatlicidogrulari.wordpress.com, https://salihtatlicimirasdavasi.com, https://gotlalesiugurtatlici4.wordpress.com ve @EmreDem15999335 isimli twitter kullanıcı hesapları bulunuyor.

Tatlıcı Miras davasında neler olmuştu?

2009 yılı Şubat ayında yaşamını yitiren Mehmet Salih Tatlıcı’nın, ilk eşi Bedriye Hanım’dan olma 3 oğlu (Ahmet, Mehmet, Ali) ile 25 yıl yasak aşk yaşadığı ikinci eşi Nurten Tatlıcı ve yasak aşk yaşadığı dönemde dünyaya gelen oğlu Uğur Tatlıcı miras nedeniyle davalık oldu.

Mehmet Salih Tatlıcı Bedriye Tatlıcı ile evli olduğu dönemde kendisinden 19 yaş küçük olan ve yanında kasiyer olarak çalışan Marika ile yasak aşk yaşamış ve ikilinin evlilik dışı ilişkileri döneminde oğulları Uğur Atina’da dünyaya gelmişti. Daha sonra eşi Bedriye Tatlıcı’dan boşanan Mehmet Salih Tatlıcı, Nurten adını alan Marika ile evlendi. Evlendiklerinde Uğur 15 yaşına gelmişti.

Çift evlilikleri süresince başka çocuk yapmadılar. Mehmet Salih Tatlıcı vefat ettiğinde ardında yüklü bir servet bıraktı. Güncel değerinin 3 Milyar Doları aştığı belirtilen miras Tatlıcı’nın çocuklarını yıllardır süren bir davanın tarafı haline getirdi. Yurtiçi ve yurt dışında buluna 50’den fazla gayrimenkul, binlerce tarihi eser, menkul ve nakit değeri içeren miras davasının sadece Türkiye’de değil ABD başta olmak üzere birçok ülkede sürdüğü de biliniyor.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Iğdır'da Atatürk'e hakaret eden...
Iğdır’da sosyal medya hesabında Atatürk’e hakaret eden şahıs çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak...

Haberi Oku