BÖLGEMİZ:
Serhat hemşerileri yerel seçimlere damga vuracak

 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimler öncesinde sivil toplum kuruluşlarının saha çalışmaları da başladı.

Kahvaltıda gündeme ilişkin konular masaya yatırıldı ve yaklaşmakta olan yerel seçimlerde alınacak aksiyonlar konuşuldu.

Ülke yönetiminde de söz sahibi olan Karadeniz lobisiyle alakalı değerlendirmelerde bulunuldu. Karadenizlilerin birbirlerine ne kadar bağlı olduklarının altı çizildi ve Kars-Ardahan-Iğdırlıların da bu şekilde bir birliktelikle daha güçlü ve söz sahibi olabilecekleri ifade edildi.

Kars-Ardahan-Iğdır’ın birlikte hareket eden ender illerden olduğu ancak bu tür toplantıların sadece seçim arifelerinde değil, her zaman olması gerektiği vurgulandı.


GÖKÇE: STK’LARIN GÖREVİ HERKESE EŞİT MESAFEDE OLMAKTIR

Kahvaltı organizasyonunun ev sahipliğini yapan KAISİAD Başkanı Organ Gökçe, “Bugün burada her renk bir arada. Allah birlik beraberliğimizi bozmasın. Biz 2010’da kurulan bir derneğiz. 13 yıldır lobi gücü oluşturmak için çalışıyoruz. Bundan sonra da tüm faaliyetlerimiz buna hizmet edecektir. Bölgemizi her platformda hak ettiği yerlere taşımak için uğraşacağız.” dedi.

“BİZİM NEYİMİZ EKSİK?”

Gökçe şöyle devam etti;

“Klasik bir söylem var ya böl-parçala-yönet. Biz ne yazık ki bölünmüş durumdayız ama toplamına bakarsak hala en büyük topluluk biziz. Bir araya gelirken ortak paydamız olarak Kars-Ardahan-Iğdırlı olma özelliğimizi almamız gerekir. Herkesin farklı bir siyasi görüşü olabilir ama STK’ların görevi herkese eşit mesafede olmaktır. Ancak siyaseten veya iş dünyasında bir yere gelen arkadaşlarımızın da bize yüzünü dönmemesi lazım. Örneğin Karadenizliler bir toplantı yapıyor binlerce kişilik spor salonlarını dolduruyorlar. Peki soruyorum size; Bizim neyimiz eksik? Ötekileştirmeden hepimiz birbirimize sahip çıkmalıyız diyorum ve geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum.”

TOGAY ÇOBAN ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Esenyurt Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Togay Çoban, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde Esenyurt Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı.

KARAKAŞ: DIŞARIDAN ÇOK GÜÇLÜ GÖRÜNÜYORUZ

Birlik ve beraberliğe dikkat çektiği bir konuşma yapan Esenyurt Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi ve Grup Başkanvekili Gazanfer Karakaş, şunları söyledi;

“Gerek Hadi Başkan gerek Togay Başkana yerel seçimler için başarılar diliyorum. Sivas’tan sonra burada en kalabalık nüfus burada bize ait. Ama biz yıllardır nüfusumuzun çokluğundan övünmekten başka bir şey yapmıyoruz.

Liyakatli, ehliyetli insanların yetişmesi için ortam hazırlamamız gerekiyor. Biri gidiyor arkasından tutup çekmek yerine omuz verip biraz daha ileriye gitmesini sağlamalıyız.

Türkiye’nin en büyük en renkli ilçesinde yaşıyoruz. Bu ilçe 56 ilden daha büyük bir yer. Herkesin dönüp dolaşıp baktığı bir yerdeyiz Kars-Ardahan-Iğdır olarak. Dışarıdan çok güçlü görünüyoruz. Kendi içimizde sıkıntılar olabilir ama bunlar da eşyanın tabiatı gereği olabilir.”


“ESENYURT’U YAŞANABİLİR HALE GETİRMELİYİZ”

Yerel seçimlerle ilgili de konuşan Karakaş, “Önümüzde sandık var. İstanbul’da birçok ilçede hemşerilerimiz var. Ama en yoğun olduğumuz yer burası. Bu nedenle buranın yönetimini belirlemeliyiz. Farklı partilerde siyaset yapan hemşerilerimiz var. Herkesin kendine göre bir hedefi vardır.

Her gün Esenyurt’la ilgili acı bir haber görüp inciniyorum. Buranın daha yaşanabilir yaşanması için sahiplenilmesi lazım. Bu benim sorunum değil diyemeyiz. Ben burada yaşıyorsam buranın sorununu çözmekle mükellefim. Esenyurt’u yaşanabilir hale getirme mecburiyetindeyiz. Önümüzde bir deprem gerçeği var. Esenyurt bu gerçekliğin yanıbaşında. Bu konuyla ilgili çok ciddi harekete geçmemiz gerekiyor. Asayiş noktasında durumumuz aslında iyi ama daha iyi olabilir. Bu konuda siz STK’lara büyük iş düşüyor. Şimdiye kadar hemşerilerimizin desteğini yanımızda hissettik. Elimizden geldiğince de yanlarında olmaya çalıştık. Hiçbir siyasi ayrım yapmadan. Önümüzdeki süreçte de aynı şekilde devam edeceğiz. Allah utandırmasın, Rabbim yolumuzu açık etsin.” ifadelerini kullandı.

OYMAK: TÜM HEMŞERİLERİMİZİN ATA TOPRAĞINA BORCU VAR

İstanbul Kars Arpaçay Dernekler Federasyonu Başkanı Oruç Oymak kahvaltı organizasyonunda konuşarak, “Dünyayı yöneten bir güç var o da siyasettir. Siyasi ayağınız olmayınca olmuyor, özellikle ata toprağına borcumuzu yerine getirme meselesinde siyasi gücü elimize almamız gerekiyor. Kars-Ardahan-Iğdır’ın en önemli özelliği sınır kentleri olmamız. Tüm hemşerilerimizin ata toprağına bir borcu var. Biz zaten İstanbul’a yeterince borcumuzu ödüyoruz. Doyduğumuz yer önemli ancak ata toprağımız daha da önemlidir. Siyasette göstereceğimiz adaylarımız yönünü ata topraklarına dönmeleri şartıyla seçilmeliler. Sizlerle birlikte olduğum için çok mutluyum, yerel seçimlerde inşallah lehimize sonuçlar elde ederiz.” ifadelerini kullandı.


AKMUGAN: DEPREME HAZIR MIYIZ?

Uzun yıllar CHP’de siyaset yapan Yeminli Mali Müşavir ve Bağımsız Denetçi Abdulhadi Akmugan da söz alarak şunları söyledi;

“Bu hafta sonunda rahat rahat evimizde kahvaltı yapmak yerine toplumsal sorumluluk taşıdığımızdan davetli olduğumuz buraya gelerek hem birbirimizle hasret giderdik hem de toplumsal sorumluluk gereği önümüzdeki yerel seçimlerde Serhat illeri olarak nasıl bir yol izleyeceğimizi konuşuyoruz. Yine içimizden bir değerimiz olan Togay Çoban Bey aday adayı olduğunu açıkladı ve kendisine başarılar diliyorum. Uzun yıllardır CHP içinde siyaset yapıyorum ve bunun 2 dönemini yani 10 yılını Başakşehir Belediyesi meclis üyesi olarak tamamladım Daha sonra 2019 da bölgemiz Milletvekili Özgür Karabat ve İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun da isteği ve desteği doğrultusunda Başakşehir Belediye Başkanlığı’na aday oldum. Seçimi kazanamadık ama öncelikle çok zor bir ilçede partimizin oylarını yükselttik ve hemşehrilerimden de çok önemli destekler gördüm.

“BİZİM MÜHENDİSLERİMİZ DE HAZIR OLMALI”

Akmugan sözlerine şöyle devam etti; Şimdi bir konuya daha değinmek istiyorum, o da deprem. Maalesef İstanbul’a büyük bir deprem yaklaşıyor. Diyorlar ki İstanbul yıkılıp yeniden yapılacak. Peki Kars-Ardahan-Iğdır’ın müteahhitleri, mühendisleri, iş insanları buna hazır mı? Kentsel dönüşümle ilgili yakın zamanda bir yasa daha çıktı. Bunlarla ilgili eğitimler, paneller veriliyor mu? Yarın bir gün ortaklıklar ve konsorsiyumlar kurmamız gerekebilir. KAISİAD olarak önümüzdeki süreçte depremle ilgili de bir toplantı yapacağız. Çünkü siyasetten daha önemli bir konu. Dernekler, STK’lar tabelalarda değil bizim ellerimizde yükselir.” Sümeyra Duğan-Celal Karaali/KENT YAŞAM
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

FEDEK BAĞLARI, çölleşmeye dur diyor!
FEDEK BAĞLARI Gönüllüleri, Yeşil Iğdır'ı yeşil kimliğine tekrar kavuşturmakta kararlı. FEDEK...

Haberi Oku