BÖLGEMİZ:
Ekerek Köyü Derneği törenle açıldı

 Atatürk Caddesi Ertaş İş merkezi binasında dernek binasına açılışına Iğdır Valisi ve Belediye Başkanvekili Ercan Turan, Iğdır Vali Yardımcı ve Halfeli Beldesi Belediye Başkanvekili Ömer Sait Karakaş, İl Emniyet Müdür Erdem Sakarya, İl Jandarma Komutan jandarma Albay Nihat Özkök, Ak Parti İl Başkanı Ali Kemal Ayaz, MHP İl Başkanı Hüseyin Ateş ve Ekerekli köylüler katıldı.


SARCAN: BU DERNEK BİRLİK VE BERABERLİĞİN SEMBOLÜDÜR

Açılış törenin konuşması yapan Dernek Başkanı İlker Sarcan, derneklerini ismini, kadim Iğdır şehrinin en eski yerleşim yerlerinden biri olan Üçkaya köyünün eski isminden almış olduğunu söyledi.

Sarcan, “Birlik ve beraberliğe ülkece en çok ihtiyacımızın olduğu şu yıllarda, bu beraberliği ilk önce kendi içimizden başlayarak tüm ülke sathına yayabilmek için bu derneği kurma kararı aldık. 20 kurucu üye ile 3 ay gibi kısa bir sürede 200 üyeye ulaşmış bulunmaktayız ve amacımız şu anki üye sayısını 4'e hatta 5'e katlamaktır. Derneğimizin kuruluşunda ve açılışında emeği geçen tüm yönetim kurulu üyelerimize, açılışımıza katılan tüm protokol mensuplarına, hemşerilerimize ve dostlarımıza teşekkürü bir borç bilirim.” dedi.

Okunan duaların ardından açılış kurdelesini kesen Vali Turan, kadım Oğuz diyarının eski yerleşim yerlerinde biri olan Ekerek Köyü Derneğinin hayırlı olmasını dileğinde bulundu.


Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

FEDEK BAĞLARI, çölleşmeye dur diyor!
FEDEK BAĞLARI Gönüllüleri, Yeşil Iğdır'ı yeşil kimliğine tekrar kavuşturmakta kararlı. FEDEK...

Haberi Oku