BÖLGEMİZ:
Başarılı iş insanı Hidayet Yıldırım: Iğdır'a özel yatırım planlarımız var

Iğdırlı genç ve başarılı iş insanı Hidayet Yıldırım'ı konuk ettik ve kurduğu HDY Filo Kiralama şirketiyle ilgili çok özel bir sohbet gerçekleştirdik. Yıldırım ayrıca Iğdır'a yapmayı düşündüğü yatırımlarla ilgili de konuştu.

HDY Filo Kiralama, makro ve mikro ekonomik gelişmelerle birlikte değişen arz-talep dengesiyle mücadele etmek adına kendisini hızla güncelleyebiliyor. Yıldırım bu konuyla ilgili şunları söyledi;

“Enflasyon ortamı nedeniyle 24-36 ay araç kiraya veremiyorsunuz, biz de ne yapalım dedik; hemen kısa dönem kiralama işine girdik ve HDY Everyday olarak kendimizi güncelledik. Döneme, sürece ayak uydurarak çalışmaya devam ediyoruz. Beylikdüzü’nde ilk şubeyi açtık ve şu an 8 ayrı noktada HDY Everyday tüketicinin hizmetinde.”


“IĞDIR VAKFI BİZİM İÇİN ÖNEM ARZ EDİYOR”

Iğdırlı bir iş insanı olan Hidayet Yıldırım’a Iğdır’la ilgili de sorular yönelttik. Yıldırım öncelikle Iğdır Vakfı’ndan konuşarak, şunları söyledi;

Merkezi Ankara’da bulunan“Iğdır Vakfı bizim için çok önemli. Vakfın amacı doğal olarak memlekete ve memleketlisine hizmet etmek ve bu paralelde öncelikli amacı öğrencilere burs vermek. Geçtiğimiz dönem 400’e yakın öğrenciye burs sağladı. Biz de Vakıf Başkanımız Özgür beyi ziyaret ettik ve kendisine nasıl bir destek gerekiyorsa onu vermeye hazırız dedik. Burs sayısının artması ve bursun dışında da farklı şekillerde hizmet etmek için buradayız diyoruz.”



“IĞDIRSPOR’UN MANEVİ SPONSORUYUZ”

Son dönemde Cantürk Alagöz başkanlığında sportif başarılara imza atan Iğdırspor’la ilgili de konuşan Yıldırım, “Iğdırspor’un yeri de bizim için ayrı. Başkanı ve sayın vekilimiz Cantürk Alagöz’ü ziyaret edip Iğdır’da bu ruhu tekrar canlandırdığı için kendisine teşekkür ettim. Geçtiğimiz yıl şort sponsoru olmuştuk bu yıl da sırt sponsoru olduk. Ama maddi bir kazanç düşüncemiz yok bu sponsorluklarda, bu hatır işi, gönül işi ve memleket sevdasıdır. Bu yıl da sizinleyiz diyoruz ve Süper Lig’e kadar inşallah gideceğiz.” ifadelerini kullandı.


“YATIRIM TERCİHİMİZİ IĞDIR’DAN YANA KULLANIYORUZ”

Iğdır’la ilgili yatırım düşünceleri var mı diye sorduğumuzda Hidayet Yıldırım beklentimizden daha fazla düşüncesi olduğunu göstererek, “Iğdır’ı artık eskisine göre daha çok kişi ziyaret ediyor, Iğdır göç almaya başladı. Turistik amaçla da Iğdır’a çok gidiliyor. Havalimanına bu insanlar indikten sonra kurumsal bir araç kiralama beklentisine giriyorlar. Biz de bu ihtiyaca cevap vermek için Iğdır’da bir şube açmak düşüncesindeyiz.

Bunun yanı sıra Iğdır’da 100 dönümlük bir arazide güneş enerjisi tarlası fikrimiz de var. Bunu Türkiye’nin her yerinde yapabiliriz gayet tabi ancak Iğdır’a katkısı olsun istedik.” dedi.


“ÖNCELİĞİMİZ SİYASET DEĞİL, İŞ ÜRETMEK”

Her başarılı iş insanıyla ilgili siyasi bir beklenti de kamuoyu ve siyaset kulislerinde oluyor. Hidayet Yıldırım’a siyasete girme düşüncesi veya kendisine bir teklif olup olmadığını sorduk.

Yıldırım, “Siyasetten uzağız şu an. Yerel seçimler yaklaşıyor bununla alakalı tarafıma resmi olmasa da temenni niteliğinde bir teklif geldi Iğdır özelinde. Bu teklife karşı biz iş insanıyız, siyaset düşünmüyoruz, iş dünyası için önemli hedeflerimiz var ve şu an tüm odağımız ile enerjimizi işimize yöneltmiş durumdayız cevabını verdim. Türkiye’nin daha çok iş ve istihdam anlamında ihtiyaçlarının olduğuna inanıyorum.” diyerek şimdilik bu kapıyı kapattı. Celal Karaali-Fazıl Anıl Kılıçlı/KENT YAŞAM



Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

FEDEK BAĞLARI, çölleşmeye dur diyor!
FEDEK BAĞLARI Gönüllüleri, Yeşil Iğdır'ı yeşil kimliğine tekrar kavuşturmakta kararlı. FEDEK...

Haberi Oku