BÖLGEMİZ:
Iğdır Üniversitesi başrolde; Avrasya Üniversiteler Birliği kuruldu

 Avrasya coğrafyasındaki üniversiteler arasında iş birliği ve bilimsel faaliyetlerin geliştirilmesi amacıyla bir toplantı düzenlendi.

Toplantıya Iğdır Üniversitesi, Tebriz Tıp Bilimleri Üniversitesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Mardin Artuklu Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, Özbekistan Andican Devlet Üniversitesi ve Avicenna Tajik Devlet Medikal Üniversitesi katıldı.

Söz konusu toplantıda bölge ülkelerinin yükseköğretim kurumları arasında eğitim ve araştırma alanlarındaki iş birliğini imkânın gelişilmesi ile genç nesillere daha geniş bir dünya görüşü kazandırmak amacıyla fikir alışverişinde bulunuldu.

Yapılan değerlendirmelerin ardından 8 üniversitenin katılımıyla “Avrasya Üniversiteler Birliği” kurulması yönünde mutabakata varıldı.

Bu birlik ile öğrencilerin uluslararası deneyim kazanmaları ve araştırmacıların ise sınırları aşan projeler üretmesi amaçlanıyor. Ayrıca bu projelerin bölgesel kalkınmada etkili bir rol oynaması bekleniyor.

TIBBİ AROMATİK BİTKİLER SEMPOZYUMU

Toplantıda ayrıca tüm birlik üyelerinin ortaklığında çeşitli sempozyum ve çalıştay düzenlememesine yönelik karar alındı. Karar doğrultusunda 2024 yılının mayıs ayında “Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Sempozyumu” gerçekleştirilecek.

Toplantının ardından birliğin kurulması hakkında düşüncelerin paylaşan Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, “Iğdır Üniversitesi, dünyadaki diğer üniversitelerle uluslararası ilişkilerini geliştirme konusunda her zaman önemli adımlar atmıştır. Bu yöndeki çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor ve bölgesel anlamda önemli protokollere imza atıyoruz. Bu doğrultuda İran’ın en iyi üniversitelerinden biri olan Tebriz Tıp Bilimleri Üniversitesinin de içinde olduğu önemli bir anlaşma imzaladık. Anlaşmanın hem ülkemize hem de bu coğrafya önemli katkılar sunacağını düşünüyorum. Emeği geçen tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.


REKTÖR ALMA’DAN SEMİNER

“Avrasya Üniversiteler Birliği” kurulması amacıyla düzenlenen toplantıda söz alan Rektör Alma, ayrıca Iğdır Üniversitesinin misyon ve vizyonu hakkında önemli paylaşımlarda bulundu.

İlk olarak Iğdır Üniversitesinin “Katma Değeri Yüksek Tarımsal Ürünler” alanında gerçekleştirdiği projelere değinen Rektör Alma, üretimleri yapılan ve piyasaya sunulan ürünler hakkında bilgi verdi.

Rektör Alma ardından geçtiğimiz günlerde Serhat Teknopark’ın kurulduğunu ve bu yönde imzalanan protokoller ve yürütülen çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini sözlerine ekledi.
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Iğdır'da Atatürk'e hakaret eden...
Iğdır’da sosyal medya hesabında Atatürk’e hakaret eden şahıs çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak...

Haberi Oku