BÖLGEMİZ:
IĞDIR'DA MANDA SÜTÜNDEN YAPILAN DONDURMAYA BÜYÜK İLGİ

 Doğu Anadolu bölgesinin Çukurovası olan yazların sıcak geçtiği Iğdır´da Yavuz Akyol isimli esanafın manda sütünden ürettiği dondurma, yazın sıcağında serinlemek isteyen tüketicilerden yoğun talep görüyor.


               Kars Caddesi´ndeki dükkanında dondurmacılık yapan Yavuz Akyol, 1988 yılından beri inek ve keçi sütüyle imal ettiği dondurmalarına manda sütünden yapılan dondurma çeşitlerini de ekledi.

               Zaman zaman hava sıcaklığının 40 dereceye ulaştığı Iğdır´ın yanı sıra çevre illerden de yoğun talep gören manda sütü dondurması, özellikle yazın yörede vatandaşların beğenisini topluyor.

               Dondurmacı Yavuz Akyol, 30 yıldır Iğdır´da dondurma ürettiğini ancak en fazla ilginin manda dondurmasına gösterildiğini söyledi.

              Bu mesleği gençliğinde Ağabeylilerinden, babasından öğrendiğini belirten Akyol, "1988 yılından beri dondurmada çalışıyorum üretiyorum.. Dondurmayı hep inek sütüyle yapıyordum, bazen de keçi sütü ile 3 yıl önce manda sütünden dondurma yapmaya karar verdim. Büyük ilgi gördü. Bende her yıl sezonda inek sütü yanında manda sütünden de dondurma yapıyorum doğal salep ve çeşitli malzemelerle güzel bir dondurma ortaya çıkıyor. Çeşidimiz çok " dedi.


Doğal meyve ürünlerinden ve manda sütünden üretilen dondurmanın kilosunu 160-170 liraya ,inek sütünden yapılan dondurmayı ise 130 liraya sattığını belirten Akyol,en ucuz dondurma bizde “şeklinde konuştu.

               Yapılan dondurmada lezzeti daha farklı kılmak için eski yöntemlerle mevsimine göre doğal meyve taneleri kullanılıyor. Manda sütlü dondurma imalatçısı ve satıcısı Yavuz Akyol, uzun yıllardır Iğdır’da dondurmacılık yaparak geçimini sağlıyor. Tek şikayeti yeterince manda sütü bulamamak.

                   Eşinin de kendisine yardımcı olduğunu belirten Akyol,”Dondurmamızın tercih edilme sebebi ise dondurmamız katkısız tamamen doğal. Mesela çilekli dondurma yapıyorsak çilek katıyoruz. Limonlu dondurmamıza limon katıyoruz. Tamamen el emeği gerçekten zahmetli ama neticesi çok güzel.”şeklinde konuştu.

                    Dondurma yiyen vatandaşlarda, ”Manda sütünden yapılan dondurmayı tercih ettiklerini belirterek tadı ve kalitesi aroması farklı herkese tavsiye ederiz “dediler


Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Iğdır'da Atatürk'e hakaret eden...
Iğdır’da sosyal medya hesabında Atatürk’e hakaret eden şahıs çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak...

Haberi Oku