BÖLGEMİZ:
10 yıllık mücadele boşa gitmesin

 

Iğdır Tuzluca Hadımlı Köyü sınırlarında yaklaşık 10 yıldır sürdürülen ağaçlandırma çalışmaları tüm zorluklara rağmen önemli bir aşamaya getirildi.

 “Iğdır’ın en çalışkan ve doğasever müdürü” olarak bilinen Taner Tazegün’ün büyük mücadelesi sayesinde binlerce dönüm çorak alan yeşille buluştu. Son yıllarda söz konusu alandaki takviyelerle ağaçlandırma aksaklıkları giderilirken, öte yandan  sözde koruma altına alınan yerler hayvan otlağı oldu. Tuzluca Hadımlı Köyü kırsalında on yıldan fazladır sürdürülen ağaçlandırma çalışmalarının bu şekilde zayi edilmesine köylüsünden idarecisine herkes tepki göstermeli.

MUHTAR: BEKÇİ OLMAZSA OLMAZ

Hadımlı Köyü sınırlarında vuku bulan bu olay hakkında görüşlerini aldığımız Köy Muhtarı Zekeriya Karaali, “Ağaçlandırılan alanların koruma altına alınmaması durumunda yılların emeği boşa gidecek “açıklamasını yapan Karaali, “Bölgede besicilik yapanların hayvanları  fidanlara çok büyük zarar veriyor. Ben muhtarım, bekçi değilim. Doğal olarak hayvan besleyenlerin göremediğimiz bölgelerden telleri keserek ağaçlandırılan ve korunması gereken alanlarda hayvan otlatmalarına mani olmam imkansız. Köyümüzün nüfusu da çok az olduğu için kendi imkanlarımızla koruma şansımız yok. İl Orman Müdürlüğü’nün yıllardır emek vererek para harcayarak ortaya çıkardığı bu alanları koruması gerek ve bunun için kesinlikle bekçi tutulmalı. Yani buraların korunmasından sorumlu birileri olmazsa hayvan besicileriyle baş etme şansımız yok. Bu böyle devam eder ve bu alan korunmaz ise, yılların emeği boşa gidecek” dedi.

 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Hakan Oğuzhan: Iğdır’ın bir alternatifi...
31 Mart yerel seçimlerinin heyecanı ve adaylar arasındaki rekabette son viraja girildi, Hakan Oğuzhan da bu...

Haberi Oku