IĞDIR REHBERİ:
ŞEHİDİN ARKADAŞLARI ŞEHİT İÇİN KÜTÜPHANE YAPTI

  Iğdır Karakoyunlu ilçesi Bulakbaşı köyünde Kardeş Köy Okulları topluluğu, Şehit Jandarma Teğmen Güngör Dolunay'ın adının yaşatılması amacıyla Bulakbaşı köyü İlk ve Ortaokulu binasındaki boş bir sınıfın kütüphaneye çevrilmesi için çalışma başlattı. Başlatılan projeye Şehit Dolunay'ın silah arkadaşları ve gönüllüleri katkıda bulunurken Iğdır İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerde kütüphanede büyük bir mesai harcayarak hazır hale getirildi.

  Balakbaşı köyünde   Kütüphanenin açılışı için tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende bir konuşma yapan Iğdır Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim, "Türk milletinin Anadolu topraklarında yaşadığı mücadele bin yıldır devam etmekte. Bu bir birlik ve beraberlik mücadelesidir. Birliğimize, beraberliğimize ve kardeşliğimize uzanan bütün elleri kırmak, yok etmek Türk milletinin geçmişine, dedesine borcudur. Anadolu topraklarında biz bunu dün yaptık, yarın yine karşımıza çıktığında yapacağız" dedi.

   Sarıibrahim, " Bizi dünyaya yeni yetişen  bu nesil tanıtacaktır. Bugün bu kütüphanelerde, bu okul binalarında çocuklar bu şehitlerin anılarını yaşayarak bu topraklarda verilen mücadeleyi en iyi şekilde anlayacaklardır. Bu coğrafyada öğretmeniyle, askeriyle, polisiyle, memuruyla bütün kamu görevlileriyle, bütün sivil vatandaşlarımızla beraber terör unsurlarına karşı verdiğimiz mücadelede bizlere destek veren, işini en iyi yaparak bu işi taçlandıran herkesin ellerinden öpüyorum. Bu Anadolu toprağında bir ve bütünüz, bunu bütün dünyaya dün gösterdik, yarın da gösteririz. Bu çocukların içinden çıkacak Mutlay Sayan'lar, Aziz Sancar'lar, dünyada bizi tanıtacak bilim adamları, doktorlar, öğretmenler bizim bu mücadeleyi kazandığımız günü gösterecektir." diye konuştu.

  Şehit Dolunay'ın annesi Zehra Dolunay, "Ben İzmir'den geldim. Burada emeği geçen herkese, Sayın Valime, komutanlarımıza, askerlerimize, öğrencilerimize, Hilal hanıma çok çok teşekkür ederim. Çok sevindim, üzüntülüyüm ama çok da onurluyum. Hepinize teşekkür ederim, hakkınızı helal edin." şeklinde konuştu.
  Tören açılış programı ve kütüphanenin dolaşılması ile sona erdi.Törene Iğdır Valisi ve Belediye Başkanvekili Hüseyin Engin Sarıibrahim'in yanı sıra İl Emniyet Müdürü Oğuzhan Yonca, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Nadir Demirhan, Aralık kaymakamı Fatih Özcan,Milli Eğitim Müdürü Servet Canlı,Karakoyunlu ilçesi milli eğitim Müdürü Cabbar Turan, proje yürütücüsü Hilal Kalafat, Şehit Dolunay'ın annesi Zehra Dolunay, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

TUZLUCA'YI ENERJİ ŞEHRİ YAPACAĞIZ!
IĞDIR- Tuzluca'nın doğal enerji kaynakları açısından çok zengin potansiyele sahip olduğunu belirten...

Haberi Oku