BÖLGEMİZ:
125. YIL ANADOLU  LİSESİ ÖĞRETMENLERİNDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

  Iğdır 125.Yıl Anadolu Lisesi öğretmenleri artan COVİD-19 vakalarına dikkat çekmek amacıyla okul çevresindeki evlere ziyaretler gerçekleştirip Covid-19 hakkında bilgilendirmeler yaptılar.

            Yapılan ziyaretlerde sembolik de olsa maske dağıtımı yapıldı. Yapılan ziyaretlerde maske-mesafe-temizlik kurallarının önemine dikkat çekildi. Özellikle son günlerde ilimizde vaka artışlarının çok fazla oluşunun; maske-mesafe-temizlik kurallarına genelde uyulmayışının yanı sıra Covid-19 testi yaptırıp test sonucunu beklemeden sosyal yaşamına devam eden vatandaşlarımızın oluşunun etkili olduğu anlatıldı. Bu salgın sürecinde akraba, eş-dost ziyaretlerinin yapılmaması gerektiği belirtildi.

                Okul öğretmenlerinden Hakan Karakoyun, yaptıkları bilgilendirme ziyaretlerinin amacının, sosyal sorumluluk olarak farkındalık oluşturma çalışması olduğunu belirterek, “Özellikle öğretmen ve öğrencilerimizin çoğunlukla kullandıkları toplu taşıma araçlarını kullanan şoförlere yönelik yaptığımız bilgilendirme çalışmalarımızın istediğimiz farkındalığın oluşacağını düşünüyoruz. Çünkü toplu taşıma araçlarında maske-mesafe ve temizlik kurallarına uyulduğunda kendimizi daha güvende hissedeceğimizi düşünüyorum. “dedi.

                Okul müdürü Ali Ekber İpek, bizim koronavirüs salgınından mücadelede başarılı olabilmemiz, birey ve toplum olarak yaştan bağımsız olmak üzere toplumun her kesiminin ama istisnasız her kesiminin alınan önlemlere uygun davranmasına bağlı olduğunu düşünüyorum. Bu dönemde olabildiğince kalabalık ve toplu yerlerden uzak durmamız gerektiği ve bu salgının her kesimce ciddiye alınması gerektiğini söylüyorum.Unutmayalım ki salgından korunmak ancak, bilim insanlarımızın salgınla ilgili açıklamış oldukları kurallara uymakla ve ortak çabayla mümkün olacağına inanıyorum.         Bugün biz okul olarak çevremizdeki ailelerde salgına karşı özdenetimin önemiyle ilgili farkındalık oluşturma düşüncesiyle bu çalışmayı yaptık. Özellikle hasta olan ve temaslı olan vatandaşlarımıza, karantina süresince lütfen ama lütfen evden çıkmamaları gerektiği görevini unutmamalarını rica ediyorum. Evde sağlık var. Sağlıklı ve hayırlı Ramazanlar dileğiyle…”dedi.

                Vatandaşlarda 125. Yıl Anadolu Lisesi öğretmenlerinin yaptıkları bu örnek davranıştan dolayı teşekkür ettiler.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Hakan Oğuzhan: Iğdır’ın bir alternatifi...
31 Mart yerel seçimlerinin heyecanı ve adaylar arasındaki rekabette son viraja girildi, Hakan Oğuzhan da bu...

Haberi Oku