BÖLGEMİZ:
27 EYLÜL  AZERBAYCAN ŞEHİTLERİ IĞDIR'DA ANILDI

  Türkiye Azerbaycan dostluk Dernekleri Federasyonu Iğdır Azerbaycan Evi Derneği ve Kars Azerbaycan Konsolosluğunun katkılarıyla düzenlenen 27 Eylül Azerbaycan Şehitlerini anma programı Iğdır’da yapıldı.

            Program Saygı duruşu Türkiye Azerbaycan Milli marşlarının okunması Ehlibeyt Alimler Derneği başkanı Zeki Tümay’ın şehitler için Kuran-ı Kerim okuması ve şehitler için yapılan dua ile başladı.

                      Türkiye Azerbaycan dostluk Dernekleri Federasyonu Iğdır Azerbaycan Evi Derneği başkanı Serdar Ünsal yaptığı konuşmada 27 Eylül tarihi Azerbaycan’da  Şehitleri Anma Günü olarak kutlanmaktadır.Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü için canlarını feda eden Vatan Savaşı şehitlerinin anısı  bütün Türklerin yüreğinde yaşamaktadır.

   Bugün Türk dünyasının hem gurur hem de hüzün günüdür. Bugün vatan toprağı için toprağa düşen ,2907 kahramanın şehit olduğu gündür.Bugün 30 yıldır işgal altındaki toprakların Ermeni zulmünden kurtarıldığı gündür.Bugün Karabağın Ermeni esaretinden kurtulduğu,Türk milletinin gücünün ispat edildiği,Türkiye Azerbaycan kardeşliğinin pekiştirildiği Turan ordusunun kurulduğunun dünyaya ilan edildiği bir gündür.

Kahraman Azerbaycan ordusunun 44 gün süren savaş sonucu Ermenilere Türk’ün gücünün ,Türk birliğinin,Turan ordusunun neler yapacağını gösterdiği bir gündür.

Ermenilerin,ağa babaları Ruslar ,Fransızlar ve ABD olmadan hiçbir şey olduğunun ispat edildiği ,Ermenilerin gücünün sadece silahsız ,masum insanlara  yettiğinin ,Silahlı,güçlü Azerbaycan ordusu karşısında yenildiği bir gündür.

       Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in kararlı tutumu,Türkiye devleti, milleti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın desteği ile  ,Azerbaycan ordusunun kahramanca savaşması sonucu Ermenistan’a gereken ders verilmiş Kahraman Azerbaycan ordusu kahramanlık destanı yazarak Türk milletinin yiğitliğini bir kere daha dost ve düşmana göstermiştir.Vatan toprakları için,bayrak inmesin diye  şehit olan Türkiye ve Azerbaycan da ki şehitlerimiz rahmetle anıyor gazilerimizin önünde saygı ile eğiliyoruz .

 "Bir kere yükselen bayrak, bir daha inmez diyerek Karabağ da 3 renkli Azerbaycan bayrağını,Türkiye bayrağını dalgalandıran kahraman askerlerimizin o cesur yüreklerinden öpüyorum.Tarih bir kere daha göstermiştir ki ,Türkün gücü tükenmez,Türkün bileği bükülmez yeter ki birlik olalım beraberliğimizi bozmayalım.Yaşasın Türkiye Azerbaycan kardeşliği,Karabağ Azerbaycandır. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE” görüşlerine yer verdi.

                 Azerbaycan Kars başkonsolosluğu Iğdır temsilcisi Elnur  Salayev’de yaptığı konuşmada Ermeni saldırganlığına vurgu yaprak, yapılan 44 gün süren savaşta kazanılan toprakları verilen mücadeleyi anlattı.

           44 gün süren Karabağ savaşında Türkiye’nin verdiği desteği unutmayacaklarını belirterek Türkiye Azerbaycan kardeşliği bu savaşta bir kere daha ortaya çıkmıştır diyen Elnur Salayev şunları söyledi:”2. Karabağ savaşı başladığı zaman Azerbaycan’ın yanında olduğunu söyleyen gardaşlığını gösteren Türk devleti ve milleti manevi desteğini hep devam ettirmiştir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,her zaman olduğu gibi  bugünde bütün imkanları ile Azerbaycan’ın yanında olduğunu söylemiştir.Aynı zamanda Türkiye den alına Bayraktar,siha  ve dronlar ile Ermenistan ordusunun silahları yok edilmiş bir milyar dolardan fazla zarar verilmiştir.Ve Ermeniler kayıtsız şartsız teslim olmuştur. Böylece Türk İslam birliğini gücü bütün dünyaya ilan edilmiştir.

               Programa Iğdır valisi H.Engin Sarıibrahim,Emniyet Müdürü Dr.Oğuzhan Yonca, jandarma alay komutan vekili jandarma Albay Nadir Demirkan,Ak parti il başkanı Ali Kemal Ayaz,CHP il başkanı Yardım Artantaş, İYİ parti yöneticileri ,Yenilik partisi merkez ilçe başkanı Teymen Karaduman  Ticaret borsası başkanı Serhat Kumtepe ve vatandaşlar katıldı.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Tuzluca'da kazanan CHP, mazbatayı alan...
Iğdır'ın Tuzluca ilçesinde seçimi CHP kazandı ancak mazbata AK Parti adayına verildi.

Haberi Oku