BÖLGEMİZ:
Akmugan, Esenyurt için yola çıktı

 Uzun yıllardır siyasette önemli görevler üstlenen ve parti yönetiminin talimatı doğrultusunda birçok bölgede kendisine verilen tüm görevleri başarıyla yerine getiren Abdulhadi Akmugan, CHP’de ‘görev adamı’ sıfatını en iyi taşıyan isimlerden biri. Akmugan, 2019 seçimlerinde de Esenyurt için talep açma aşamasındayken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’unun sana Başakşehir’de ihtiyaç var ve kendini Başakşehir’e hazırla” demesi üzerine daha önce de iki dönem meclis üyeliği yaptığı başakşehir den aday olmuştu.

AKBABA: BİZ TALEBİ ALIR GENEL MERKEZİMİZE ULAŞTIRIRIZ
Akmugan 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimler öncesinde Esenyurt Belediye Başkan aday adaylığı dosyasını CHP Esenyurt İlçe Başkanlığı’na teslim etti. Akmugan’ın adaylık başvuru dosyasını teslim alan ilçe sekreteri ve PM üyesi Av. Ertan Akbaba, “Abdulhadi başkanımı çok iyi tanır ve bilirim, kendisi partimiz için tam bir görev adamıdır. Bu paralelde Esenyurt’tan belediye başanlığı için adaylık talebi açan 10 arkadaşımızdan biridir. Biz ilçe yönetimi olarak tüm adaylarımızın başvurusunu alır ve genel merkezimize göndeririz. Kararı tabi ki PM- MYK verecektir. Önemli olan Esenyurt’u ve İstanbul’u tekrardan almaktır. Bu kadar başvuruyu ve ilgiyi de göz önüne aldığımızda Esenyurtu ve İstanbul’u tekrardan ve meclisleriyle birlikte alacağımızdan yana hiçbir endişemiz yok.” dedi.  

AKMUGAN: ESENYURT’U HİÇBİR ZAMAN HAYATIMDAN ÇIKARTMADIM
CHP Esenyurt ilçe başkanlığında gerçekleşen toplantıda konuşan Akmugan, “1980 yılında Iğdır’dan İstanbul Esenyurt’a geldiğini çamurunu bildiğini ve 30 yıl boyuncu Esenyurt’un çeşitli noktalarında ikamet ettiğini söyledi. Şu an Esenkent’te oturuyorum, Esenyurt’u hiçbir zaman hayatımdan çıkartmadım. Partimin talimatı üzerine 2009-2014-Başakşehir İlçe Meclis Üyeliği, 2014-2019 İlçe ve İBB Meclis Üyesi ve Grup Başkan Vekilliği ile Plan Bütçe Ve Denetim Komisyonu Üyesi olarak aktif siyasette yer aldım. Esenyurt’ta Belediye Başkanlığına aday adaylığımı açıklayacakken, oy oranının düşük olması sebebiyle Ekrem İmamoğlu’nun talebi üzerine Başakşehir Belediye Başkan Adayı oldum. Şimdi ise evime dönmek istiyorum” dedi.

“DEMOKRASİ YERELDEN BAŞLAR”
Parti Meclisi Üyesi Ertan Akbaba’ya aday adaylığı başvurusunu teslim eden Abdulhadi Akmugan, “Yerel seçimler de genel seçimler kadar önemlidir belki bazı durumlarda daha önemli olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü demokrasi yerelden başlar. Yerelde işler yolunda olmazsa genelde de olamaz. Bu yüzden özellikle İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni tekrar kazanmamız gerekiyor. İBB’yi tekrar kazanmak için de Esenyurt çok stratejik bir ilçe. Esenyurt’u kazanan İstanbul’u kazanır, İstanbul’u kazanan Türkiye’yi kazanır. Bu anlayışla İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu İstanbul’da ben de aday olmam durumumda Allah’ın izniyle Esenyurt’u kazanacağım. Şimdiden bütün aday adaylarımıza, adaylarımıza ve seçimler için canını dişine takarak çalışacak tüm örgütümüze yürekten başarılar diliyor, teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ ABDULHADİ AKMUGAN
1965 yılında Iğdır’da doğdu. 1986 yılında Eskişehir İ.İ.B Fakülesi İktisat bölümünden mezun oldu. 1987 yılında bir özel şirketin muhasebe departmanında işe başladı. 1989 yılından itibaren SMMM Ve Bağımsız Denetçi olarak mesleki faaliyetine başladı. 1999-2001 Döneminde Muhasebeciler Ve Mali Müşavirler Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Meslek Odasının danışma Üyeliği ve birçok biriminde görev yaptı. 2015 yılında kurulan HAK YMM. LTD. Şirketi ile Denk Bağımsız denetim A.Ş’nin kurucu ortaklarındandır. Ayrıca 2007-2014 yılları arasında Yıldız Teknik Üniversitesi’nde vergi ve muhasebe dalında öğretim görevlisi olarak çalıştı. Birçok yerel ve ulusal gazetede makaleleri yayınlandı. Halen bir üniversitede Muhasebe Ve Denetim Doktorası dalında akademik çalışmalarına devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

EĞİTİM DURUM:

1- Eskişehir İİBF. İktisat Bölümü Mezun                      

2- Muhasebe Ve Denetim-Yüsek Lisans

3- Muhasebe Ve Doktora Devam Ediyor

4- Yıldız Teknik Ünv. Emekli Öğretim Görevlisi

 
MESLEKİ DURUM:
1- Serbest Muhasebeci

2- Mali Müşavir

3- Yeminli Mali Müşavir

4- Kamu Gözetim Kurumu-Bağımsız Denetçi


SİYASİ HAYATI
1- 1989 SHP Adaylık Süreci

2- 1988-2009  Esenyurt/Esenkent Mahallesi

3- 2009-2014-Başakşehir İlçe Meclis Üyesi

4- 2014-2019 İlçe ve İl Meclis Üyesi-Grp.Bşk.Vekili

  (Plan Bütçe Ve Denetim Komisyonu Üyesi)

5- 2019-Başakşehir Belediye Başkan Adayı.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

FEDEK BAĞLARI, çölleşmeye dur diyor!
FEDEK BAĞLARI Gönüllüleri, Yeşil Iğdır'ı yeşil kimliğine tekrar kavuşturmakta kararlı. FEDEK...

Haberi Oku