BÖLGEMİZ:
Alican Akçan Vali Sarıibrahim'e Doğal Karpuz Hediye Etti

  Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali  H. Engin Sarıibrahim "Kardeşimiz yaptığı üretimde hem Iğdır karpuzunu tanıtıyor hem de doğal karpuz üretiminde çevre illere, ilimiz adına katkıda bulunuyor. Böyle güzel bir örnek teşkil eden çiftçimiz Alican Akçanı tebrik ediyorum." diye konuştu.

       Vali Srıibrahim; ''Alican bey çalışkan ve örnek çiftçilerimizden birisi. Ürettiği organik karpuzlar sulu, çok şekerli değil, içerisinde damar yok hem sağlıklı hem de damak tadına uygun. Tabi hep ifade ediyoruz, üreticimizin, çiftçimizin sürekli yanındayız. Üretilen ürünlerin piyasa değerini daha yüksek tutmak ve çiftçimizi ferahlatmak için birlikten kuvvet doğar anlayışıyla kooperatifleşme ve birlik kurma anlayışına yönelmemiz gerek. Verimli topraklarımızda daha kaliteli ürünler yetiştirmek ve çeşitliliği arttırmak için herkesi üretime davet ediyorum. Bunları çoğaltmamız lazım.'' dedi.

            Iğdır'ın oba köyünde yetiştirdiği ve ortalama ağırlığı 15 ila 25 kilogram olan 1 karpuzu Vali  H. Engin Sarıibrahim’e hediye eden çiftçi Akçan, yetiştirdiği ürünleri Iğdır dışında birçok il ve yurt dışına gönderdiğini belirtti. 20-25 kilo ağırlığında karpuz yetiştirdiğini belirten Akçan, doğal üretimle elde edilen karpuzlara talebin fazla olduğunu dile getirdi. Akçan, "Iğdır'da yıllardan beri doğal yöntemlerle karpuz üretimi yapıyorum. Sayın Valimize organik olarak tarladan üretimini yaptığım karpuzları hediye etmek istedim. Sayın Valimiz bizi kabul etti ve ben de yetiştirdiğim karpuzları kendisine hediye ettim." dedi.

Valimizin göreve başladığı ilk günden itibaren organik üretim ve çiftçi sorunlarıyla yakından ilgilendiği belirten Alican Akçan; ''Sayın Valimiz tarlamızı da ziyaret etti. Sağolsun, desteğini hep yakından hissettik. Bu yıl bin tona yakın bir üretimle karpuz yetiştirdik.çevre illere sattık . İlimizin ekonomisine de katkı sağladık. Ürünlerimiz tamamen organik olduğu için raf ömrü de uzun. Buda bizim için çok güzel bir avantaj oluyor.'' dedi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Iğdır'da Atatürk'e hakaret eden...
Iğdır’da sosyal medya hesabında Atatürk’e hakaret eden şahıs çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak...

Haberi Oku