BÖLGEMİZ:
ALMANYA'DAKİ IĞDIRLILAR İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERİ UNUTMADI

   Almanya’nın Bielefeld şehrinde kurdukları Türk Azerbaycan Kültür Derneği Göğmescid ile bir araya gelen gurbetçiler kendi aralarında topladıkları para ile Iğdır’da 270 çocuğa kışlık giyecek,213 aileye de gıda yardımı yaptılar.Yapılan yardımların bedelinin 140 bin lira olduğu belirtildi.

            Dernek başkanı Ferman Nişan yardım dağıtımı öncesi yaptığı açıklamada ,”Almanya’nın Bielefeld şehrinde kurulmuş olan Türk Azerbaycan Kültür Derneği Göğmescid’in başkanıyım. Oradaki üyelerimizden gelen talep üzerine toplanan bağışlarla geldik buradaki arkadaşlarımızın yardımıyla tespit edilen 270 ihtiyaç sahibi çocuğa baştan sona kışlık kıyafetleriyle giydireceğiz. Bunun yanında üyelerimize verdiğimiz söz üzerine imkanlarımız yeterli olursa kumanya dağıtacağız dedik 213  paket kumanya hazırlatma imkanımız oldu dağıtmaya başladık. Destek veren herkese teşekkür ederim.”


                 Türk Azerbaycan Kültür Derneği Göğmescid’in başkan yardımcısı Mehmet Irmak,”Biz 40 yıla yakındır yurt dışında yaşayan Iğdırlılar olarak bedene ordayız ama ruhen Iğdır’da yaşıyoruz. Ve buradaki insanlarımız unutmadık unutamıyoruz burada ihtiyaç sahibi insanların olduğunu duyduk arkadaşlarımız orada katkıda bulundular Ferman Nişan, Sabahattin Özer organize ettiler. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bu yardımlarımız devam edecek onları unutmadık.”şeklinde konuştu.

               Çocuklarına yardım alan bir bayan’da”Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımıza Almanya da herhangi bir yerde yaşayanlara yardım edenlere kış gelmeden çocuklarımız kalın giydirdikleri için,üstlerini kalın giydirdikleri üstlerini düzgün giydirdikleri  için çok teşekkür ederim. Allah bin kere razı olsun çocuklarımız sevindirdiğiniz için ”dedi.



Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Tuzluca'da kazanan CHP, mazbatayı alan...
Iğdır'ın Tuzluca ilçesinde seçimi CHP kazandı ancak mazbata AK Parti adayına verildi.

Haberi Oku