BÖLGEMİZ:
'ARAS DOĞA KÖYÜ”NDE ÜRETİLEN DOĞAL ÜRÜNLER SATIŞA SUNULDU.

 Doğal sebzelerden üretilen ev salçası, konserve, kurutulmuş biber, patlıcan, gibi ürünlerle Iğdır’ın meşhur kaysısı, dutu, vişnesinden yapılan reçeller, pekmez ve  pestiller hem Iğdır’da vali yolunda açılan satış mağazasında tüketiciyle buluşmaya başladı.

           Aras Doğa Köyü kordinatörü Erdinç Koşkun ,” Iğdır’da ilk defa kurduğumuz tesiste ürettiğimiz  doğal ürünleri artık satışa sunmuş bulunuyoruz. Hem açtığımız mağazada hem de internet sitemizde satışa sunduk.İl dışında ki vatandaşlarımız internet sitemize girerek sipariş verebilirler.Ürünlerimiz doğaldır.  Iğdır çiftçisinin ürünlerinden yaptığımız doğal ürünler bir eksikliği gidermiş olacaktır..”dedi.

               Koşkun,” Iğdır ilimizde faaliyet gösteren, yatırımlarıyla yöre çiftçisinin ve köylüsünün emeğini, yetiştirdiği ürününü değerlendirerek. Vatandaşa aracısız olarak üreticiden tüketiciye doğal ürünler sunmak amacıyla Aras Doğa Köyü’nü faaliyete geçirdik.Iğdır ovası ve Aras vadisinin mikroklima iklime sahip olması nedeniyle,tarım arazilerinde üretilen ürünlerin kalitesi ve verimlilikleri artmaktadır işte bizler bu ortamda yetiştirilen doğal ürünleri vatandaşların tüketimine sunmaktayız.Tüketicilerimizin tükettiği gıdanın hangi şartlarda nasıl ve nerede üretildiğini bilmesi gerektiğini düşünerek kendi bölgemizdeki üreticilerin ürünlerini mevsiminde toplayarak doğal bir şekilde tüketiciye sunmaya çalışıyoruz.. ürün kalitesi ile taze ve doğal ürünleri en uygun fiyatlarla tüketicilerimize sunmaktayız.

Kuşkun,”Bu sene bir milyon kg ürün alıp işleyedik.Bu sene 3 milyon tl Iğdır çiftçisine para ödedik. Bu sene elde ettiğimiz ürünleri hem mağazamızda hem de  e ticaret ile satışa sunduk. Gelecek yılda yurt dışına ihraç edeceğiz. Ülkemize döviz katkısı sağlayacağız. Şimdiden bağlantılarımız yapmaya çalışıyoruz. Özellikle Iğdır çiftçisinin ürününü değerlendirdiğimiz için mutluyuz.”şeklinde konuştu.

                  Müşterilerde ,”Doğal ürünlerin satıldığı bir mağazanın olması güzel bir şey Iğdır’ın patlıcan reçeli meşhur hediye olarak dostlarımıza gönderiyoruz.”dediler.

      

             Aras Doğa Köyünde yapılan patlıcan reçeli,Kaysı dut ve pekmez,bal,bakliyat,tuz,süt ürünleri

Tüm meyvelerin marmelatları Kurutulmuş meyveler,Kurutulmuş domates,Pestil-köme,Meyve tatlıları,

Meyve suları,Kompostolar,Şerbetler,Turşular,Pekmez,Tahin

Baharatlar,Salşalar,Erişte-tarhana,Domates sosları,Faydalı şifalı otlar,Kara yonca-kılıçotu-kirpit otu-bağa yapragı-sırgan otu,(cicirhan)-kızılgül goncası-emem kömeci-evelik otu-çaşır otu-ada,Çayı-papatya-ilan karpuzu-dağ kekiği-yabani nane (yarpuz) satışa sunuluyor.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Hakan Oğuzhan: Iğdır’ın bir alternatifi...
31 Mart yerel seçimlerinin heyecanı ve adaylar arasındaki rekabette son viraja girildi, Hakan Oğuzhan da bu...

Haberi Oku